cookie-og-privatlivspolitik
Jess Thorup og FC København har rettet sigtekornet mod Brøndby på andenpladsen.
Jess Thorup og FC København har rettet sigtekornet mod Brøndby på andenpladsen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sport

FCK-lejr kan ane Brøndby: Ny sejr giver tro på mere

FCK har fire point op til Brøndby på andenpladsen i Superligaen, og den er sigtekornet indstillet på.
04. maj 2021 kl. 07:00 Af Ritzau

Med en 3-2-sejr over AGF kom FC København mandag aften inden for fire points rækkevidde af Brøndby på andenpladsen, mens der nu er seks point ned til mandagens modstander på fjerdepladsen.

Der resterer fire runder af sæsonen, og dem skal FCK bruge på at jagte ærkerivalen, hvis andenplads giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Den andenplads har FCK fået mere tro på efter mandagens sejr.

- Vi har hele tiden haft blod på tanden i forhold til at nå det maksimalt mulige. Nu er vi tættere på, og det giver tro på mere, siger FCK-træner Jess Thorup.

Forskellen på anden- og tredjepladsen er, at tredjepladsen skal spille kvalifikation til den nye og noget mindre turnering Conference League.

Annonce

Jess Thorup håber på Champions League-kvalifikation, men Conference League kan også gå an, da det kan give værdifuld erfaring for det fremadrettede projekt i FCK.

- Det vigtigste er, at vi skal ud i Europa. Vi skal ud at øve os i at spille i Europa for at bygge noget op fremadrettet.

- Det gør vi ved at blive bedre herhjemme, men også ude i Europa, og så håber vi, at det bliver i den bedst mulige turnering, vi kan være med i, lyder det fra FCK-chefen.

Angriber Jonas Wind mener, at Brøndby er inden for rækkevidde på andenpladsen.

- Fire point er inden for rækkevidde, men det bliver svært. Det kræver, at vi vinder vores kampe først og fremmest, men vi skal helt sikkert ud at jagte.

Annonce

Hos AGF er der nu seks point op til tredjepladsen FCK, men midtbanespiller Patrick Olsen vil ikke smide håndklædet i ringen og acceptere fjerdepladsen som mål for resten af sæsonen.

- Der er 12 point at spille om, og vi ved, det kan gå vildt stærkt i den her Superliga. Vi og FCK skal møde sindssygt dygtige hold, så det kan gå begge veje. Vi må se, hvad der sker. Vi bliver ved at jagte, siger Olsen.

FCK og AGF møder begge FC Nordsjælland, FC Midtjylland, Brøndby IF og Randers FC i sæsonens sidste runder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE