Annonce
Sport

FCK-modstander er i bedre forfatning end længe

Manchester United har blot tabt en af de seneste 23 betydende kampe. Det var en FA Cup-semifinale mod Chelsea. Her sparede United flere profiler fra start. Foto: Shaun Botterill/Reuters

Manchester United spiller måske det bedst fodbold, siden Alex Ferguson var manager, siger Morten Bruun.

Det bliver et opgør mod et af Europas mest formstærke fodboldhold, der venter FC København mandag aften i Europa League-kvartfinalen i Köln.

Modstanderen Manchester United ser endelig ud til at have fundet opskriften på, hvordan klubben kan nærme sig de øvrige engelske tophold efter at have præsteret under tidligere tiders høje niveau i de seneste sæsoner.

Sådan lyder det fra de tidligere superligatrænere og nuværende fodboldeksperter, Morten Bruun, der arbejder for Discovery, og Allan Kuhn, der arbejder for TV3 Sport.

- Manchester United er et meget formstærkt hold, som kan kigge tilbage på hvis ikke den bedste periode siden Alex Ferguson (2013, red.), så en af de bedste perioder siden, siger Morten Bruun og uddyber:

- Manchester United var tæt på at være Premier Leagues bedste mandskab efter coronapausen, der har kun været et lille formdyk i FA Cup-nederlaget til Chelsea og knap så stor suverænitet i de sidste kampe.

- Men overordnet set er det et formstærkt Manchester United-hold, der er i balance. Det er ikke ofte, man har kunnet sige det de seneste syv sæsoner, siger Bruun.

Det er nordmanden Ole Gunnar Solskjær, som har tøjlet Manchester Uniteds stjernebesatte trup. United har blot tabt et ud af klubbens seneste 23 opgør på tværs af alle turneringer.

Vinterindkøbet af Bruno Fernandes fra portugisiske Sporting er helt afgørende for, at Manchester United formåede at kravle op på tredjepladsen i Premier League via en stribe overbevisende præstationer, mener Allan Kuhn.

- Inden kunne United godt vinde deres kampe på kontraangreb - også mod de gode hold - men efter Bruno Fernandes er kommet ind, kan Manchester United også vinde ved at styre kampene. Det har man savnet fra United i et stykke tid.

- Det gør også, at de tør stå højere med bagkæden. De fire forreste spillere er virkelig dygtige - Bruno Fernandes, Anthony Martial, Marcus Rashford og Mason Greenwood - og nu er de bundet sammen gennem Fernandes som 10'er.

- Derudover har forsvaret også løftet sig, og på midtbanen er Paul Pogba kommet tilbage på et niveau, der har været savnet, siger Allan Kuhn.

Manchester United vandt Europa League så sent som i 2017, og den engelske storklub er bookmakernes klare favorit til titlen igen i år.

De to fodboldeksperter levner heller ikke FCK stor chance for at kvalificere sig til semifinalen.

- FCK's muligheder er begrænsede, for hvis United stiller med mere eller mindre alle deres bedste spillere, er det et frygtindgydende hold. De har en masse fart, de har dygtige afsluttere, og de har en dygtig, dygtig playmaker i Bruno Fernandes.

- FCK's chance består i, at det skal afgøres over en kamp - det er altid en fordel for det undertippede hold, siger Morten Bruun.

Allan Kuhn rangerer også Premier Leagues nummer tre langt over Superligaens nummer to.

- Man kunne se noget friskhed hos FCK-spillerne mod Basaksehir, men mod et stærkt Manchester United-hold vil kvalitetsforskellen nok være for stor.

- Det er kontraangreb, dødbolde og en god målmand, der skal gøre det for FCK, og så skal FCK blive ved med at være gode til at organisere sig, som de traditionelt har været i Europa i denne sæson. Men det er ikke sikkert, at det er nok, siger Allan Kuhn.

Kvartfinalen i Köln begynder mandag klokken 21.

  • Premier League - Aston Villa v Manchester United
    Manchester United har blot tabt en af de seneste 23 betydende kampe. Det var en FA Cup-semifinale mod Chelsea. Her sparede United flere profiler fra start. Foto: Shaun Botterill/Reuters
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd