FCM holder liv i EL-håbet med uafgjort mod serbere

FC Midtjylland har nu to point efter tre kampe i sin gruppe. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland holdt med 1-1 hjemme mod serbiske Røde Stjerne torsdag liv i håbet om Europa League-avancement.

Der eksisterer stadig håb for FC Midtjylland om videre avancement i Europa League, efter at det torsdag blev 1-1 hjemme mod serbiske Røde Stjerne.

Håbet synes dog ganske småt, da midtjyderne med blot to point for tre kampe er henholdsvis fem og fire point efter Røde Stjerne og portugisiske Braga på gruppens første- og andenplads.

Portugiserne vandt gruppens anden kamp torsdag med 1-0 i Bulgarien over Ludogorets, som har ét point.

FCM kan med rette ærgre sig over, at det torsdag ikke blev til en sejr over Røde Stjerne, da det danske hold dominerede i store dele af kampen.

Især til sidst i kampen lagde hjemmeholdet et enormt pres på serberne uden held, og midtjyderne må derfor ud og jagte i de resterende tre gruppekampe.

Første halvleg tilhørte i den grad FCM, som ud fra spil og chancer skulle have været foran ved pausen.

Venstrebacken Nikolas Dyhr, som lagde sig op foran, når FCM var på bolden, havde ulvenes største chance.

I det 33. minut afsluttede han nemlig et fornemt angreb, men forsøget ramte indersiden af stolpen og trillede herefter på tværs af målet uden at gå ind.

Og da ingen af FCM's øvrige forsøg kastede et mål af sig, stod det derfor 0-0 ved pausen.

Efter 12 minutter af anden halvleg faldt konsekvensen så af FCM's ineffektivitet fra første halvleg, da Røde Stjerne bragte sig foran.

En opsamling efter et frispark blev på ny sendt i feltet og havnede for fødderne af serbernes Mirko Ivanic, som sparkede gæsterne på 1-0.

Godt 20 minutter senere tog FCM's Dyhr dog revanche for afbrænderen fra første halvleg, da den 20-årige back fulgte op på indskiftede Victor Linds hug på stangen og bragte balance i regnskabet.