cookie-og-privatlivspolitik
Første og eneste gang, FC Midtjylland var i et europæisk gruppespil, var i 2015/16-sæsonen i Europa League. I år kan midtjyderne igen kvalificere sig.
Første og eneste gang, FC Midtjylland var i et europæisk gruppespil, var i 2015/16-sæsonen i Europa League. I år kan midtjyderne igen kvalificere sig.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Sport

FCM skal til Skotland eller Luxembourg i EL-jagt

FC Midtjylland skal møde enten Rangers FC eller Progres Niederkorn i EL-kvalifikationens tredje runde.
22. juli 2019 kl. 14:18

Annonce

FC Midtjylland får skotsk eller luxembourgsk modstand, når holdet træder ind i tredje runde af Europa League-kvalifikationen.

Det står klart efter en lodtrækning i Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) hovedkvarter i schweiziske Nyon mandag.

Her blev det bestemt, at FCM skal møde vinderen af to opgør mellem Rangers FC, der har Liverpool-legenden Steven Gerrard som manager, og Progres Niederkorn.

- Hvis det bliver Rangers FC, kommer vi op imod en kæmpe traditionsklub, men det skal selvfølgelig nævnes, at de to klubber har mødt hinanden før, og dengang vandt Progres Niedercorn altså samlet, siger FCM-træner Kenneth Andersen til klubbens hjemmeside.

Han glæder sig over, at der ikke venter en logistisk udfordring med eksempelvis en hård og lang tur til Ukraine, men med de sportslige briller på kunne lodtrækningen have været bedre, erkender han.

- Vi vil jo meget gerne lykkes med vores europæiske ambitioner, men står vi over for Rangers FC, betragter jeg ikke os som favoritter, siger Kenneth Andersen.

Ved samme lodtrækning blev det også klarlagt, hvem Esbjerg og Brøndby skal møde i tredje kvalifikationsrunde, hvis de danske klubber slår henholdsvis hviderussiske Shakhtyor Soligorsk og polske Lechia Gdansk.

Vestjyderne kan få enten italiensk eller ungarsk modstand i form af Torino eller Debrecen, mens Brøndby potentielt skal op imod portugisiske Braga.

Den tidligere FC Midtjylland-cheftræner Jess Thorup og Gent var også en del af mandagens lodtrækning.

Belgierne, der er med i Europa League-kvalifikationen, fordi ligarivalerne fra Mechelen er blevet udelukket af Uefa på grund af en sag om matchfixing, skal i første omgang møde rumænske Viitorul. Lykkes det at besejre dem, venter cypriotiske Larnaca eller bulgarske Levski Sofia for Thorup og co.

Danskerklubben Malmö FF skal møde hollandske Utrecht, der har David Jensen og Simon Makienok på lønningslisten, eller Zrinskij fra Bosnien-Hercegovina, hvis svenskerne besejrer slovenske Domzale.

De første kampe i tredje kvalifikationsrunde bliver spillet 8. august med returkampe 15. august.

Inden da skal både Esbjerg og Brøndby som sagt i aktion i anden kvalifikationsrunde. De danske hold spiller første kamp mod deres respektive modstandere på torsdag med returkamp 1. august.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce