cookie-og-privatlivspolitik
Bo Henriksen har fået lidt ekstra at tænke over, efter at klubben er blevet ramt af en stribe coronatilfælde.
Bo Henriksen har fået lidt ekstra at tænke over, efter at klubben er blevet ramt af en stribe coronatilfælde.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sport

FCM-træner trods coronaudbrud: Vi skal vinde over PSV

Fire smittede spillere får ikke FC Midtjylland-træner Bo Henriksen til at sænke forventninger til PSV-kamp.
02. august 2021 kl. 16:17 Af Ritzau

Fire af FC Midtjyllands spillere - heriblandt profilerne Pione Sisto og Henrik Dalsgaard - er ramt af coronavirus og derfor ude af holdets Champions League-kvalifikationskamp mod PSV Eindhoven tirsdag aften.

Smitteudbruddet i klubben får dog ikke midtjydernes cheftræner, Bo Henriksen, til at skrue ned for forventningerne til den svære udekamp.

Det understreger han på mandagens virtuelle pressemøde.

- Overhovedet ikke. Vi skal vinde. Det er altid målet. De spillere, der er ude, var også ude i kampen mod Viborg, og der synes jeg, at vi havde et fint udtryk, siger han med henvisning til lørdagens 2-0-sejr over lokalrivalerne.

- Hvis der ikke kommer mere flere smittede inden i morgen (tirsdag, red.), kommer vi til at stille med et rigtig fint fodboldhold. Vores målsætning er stadig at gå ud og levere et fint resultat for FC Midtjylland og Danmark.

Annonce

Mikael Anderson var ude af lørdagens kamp mod Viborg på grund af coronavirus, og mandag formiddag meddelte midtjyderne så, at også Sisto, Dalsgaard og midtbanetalentet Nicolas Madsen er blevet smittet.

- Vi aner ikke, hvordan det er kommet ind. Det vigtigste er, hvordan vi bryder smittekæden. Vi gør alt, hvad vi kan, og har faktisk gjort det i månedsvis for at holde det ude. Når det er kommet ind, er det endnu vigtigere, at vi gør det endnu bedre.

- Vi tog ingen chancer med Dalsgaard i lørdags mod Viborg. Han sagde, at han var lidt småsløj. Vi fik ham PCR-testet og gjorde alt, hvad vi kunne. Vi ville rigtig gerne have haft ham med, og han kunne også godt have spillet en fodboldkamp, men vi tog ingen chancer, siger Bo Henriksen.

Smittetilfældene får ikke kun indflydelse på, hvordan truppen kommer til at se ud til det første af to opgør i tredje kvalifikationsrunde.

Vicemestrene skulle have været rejst til Eindhoven mandag, men planen er ændret. I stedet drager FC Midtjylland til Holland tirsdag og har kun en lille håndfuld timer på hotellet, inden turen går mod stadion.

Annonce

Men der skal mere til at ryste holdet, mener den tidligere AC Horsens-manager.

- De glæder sig bare helt vildt til at spille kampen. Når jeg snakker med dem, er det eneste interessante det, vi kan gøre noget ved.

- De har stadig guddommelige forudsætninger for at præstere. Alt det tager jeg ikke så tungt, siger han.

PSV og FC Midtjylland mødes på Philips Stadion tirsdag klokken 20.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE