cookie-og-privatlivspolitik
FC Nordsjællands angriber Godsway Donyoh var en af de personer, der var med til torsdagens pressemøde i Farum. Han kommer fra klubbens akademi i Ghana, som ifølge FCN i et dansk medie vil blive beskyldt for at have mishandlet tidligere spillere. Det afviser akademiet.
FC Nordsjællands angriber Godsway Donyoh var en af de personer, der var med til torsdagens pressemøde i Farum. Han kommer fra klubbens akademi i Ghana, som ifølge FCN i et dansk medie vil blive beskyldt for at have mishandlet tidligere spillere. Det afviser akademiet.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sport

FCN-boss afviser sabotage af klubskifter og spillermishandling

FCN-formand og akademistifter Tom Vernon afviste anklager om sabotage af klubskifter og spillermishandling.
06. december 2018 kl. 19:20 Af /ritzau/

Annonce

Superligaklubben FC Nordsjælland holdt på vegne af klubbens fodboldakademi i Ghana, Right to Dream, et usædvanligt pressemøde på Farum Park.

Baggrunden for torsdagens pressemøde var, at der er en række alvorlige anklager på vej i et dansk medie i denne weekend.

Det oplyste Tom Vernon, der er stifter af akademiet i Ghana og formand i FCN, som var en af seks personer, der repræsenterede FCN eller Right to Dream på pressemødet.

FCN-formanden fortalte, at anklagerne går på, at der blandt andet er foregået mishandling af flere spillere på klubbens fodboldakademi Right to Dream i Ghana.

Der er også beskyldninger på vej om, at akademiet skulle have saboteret spilleres klubskifter og nægtet spillere at deltage ved landsholdssamlinger i Ghana.

- Disse beskyldninger om mishandling af vores spillere på akademiet er komplet usande. Og de er helt ude af kontekst og er blevet rapporteret til de relevante myndigheder, som efterforsker sagen.

- De spørgsmål, der er kommet fra dansk presse i de seneste uger, får os til at tro, at denne gruppe har haft succes med at manipulere vores børn til at komme med sensationelle historier, som er helt usande.

- Vi mener, at vi er nødt til at konfrontere beskyldningerne og komme med vores side af sagen, for ellers vil det skade det forhold, vi har bygget op mellem Danmark og Ghana, siger Tom Vernon.

Akademistifteren fortæller, at han har kæmpet juridisk mod de fjendtlige kræfter i de seneste fem år.

- Vi er igennem en årrække blevet mødt med grove anklager fra et netværk af personer i Ghana, der ønsker at ødelægge Right to Dream. Alene for egen vindings skyld.

- Det samme netværk enten truer eller lokker vores tidligere og nuværende spillere til at forlade Right to Dream eller bagvaske os i medierne. Vi er nu nået til et punkt, hvor vi bringer Fifa ind i sagen og sagsøger en håndfuld personer i Ghana, siger Tom Vernon.

Tom Vernon fortæller også, at hans kone og familie samt flere i medarbejderstaben jævnligt modtager dødstrusler.

Tidligere har Politiken skrevet om FCN og klubbens akademi i Ghana. Og det kunne derfor være nærliggende at tro, at det er Politiken, der vil bringe artikler om FCN i denne weekend.

Søren-Mikael Hansen, sportsredaktør på Politiken, vil ikke kommentere sagen og vil hverken be- eller afkræfte, om avisen bringer en eller flere historier om FCN og klubbens fodboldakademi i de kommende dage.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Dyrere cigaretter 22. september 2019 kl. 20.56

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

Annonce