cookie-og-privatlivspolitik
Jakob Bonde Jensen og Nykøbing FC?s vej til Superligaen er ikke blevet nemmere efter vedtagelsen af den nye turneringsstruktur.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Sport

Færre superligahold ændrer ikke NFCs målsætning

Det bliver sværere for Nykøbing FC at rykke op med den nye turneringsstruktur, men målsætningen ændres ikke.
10. juli 2018 kl. 17:40 Af Torben Mølgaard

Annonce

- Det bliver da sværere, erkender bestyrelsesformand i Nykøbing FC, Tage Nielsen, der ikke vil lave om på den udstukne målsætning for fem år siden.

På grund af reduktionen af Superligahold bliver der i overgangssæsonen 2019/20 kun én oprykker fra 1. division - og tre nedrykkere fra Superligaen.


- Der er jo også den mulighed, at vi tager oprykningen allerede i denne sæson, lyder det optimistisk fra Tage Nielsen med henvisning til, at den nye struktur først gradvis implementeres, og derfor er der stadig potentielt tre oprykkere næste sommer.

Vinderen af 1. division rykker op, mens to hold skal i play off-kampe. Esbjerg fB og Vendsyssel FF beviste i dette forårs oprykningskampe, at det kan lade sig gøre at rykke op fra anden- og tredjepladsen med samlede sejre over henholdsvis Silkeborg og Lyngby fra Superligaen.


Forhandlingerne i Divisionsforeningens regi mellem Superliga- og 1. divisionsklubberne varede længe, inden man nåede frem til et resultat.

- Det har været nævnt, at det primært handlede for 1. divisionsklubberne om at bliver kompenseret økonomisk for at gå med til at reducere Superligaen til 12 hold, siger Tage Nielsen, der sad med ved forhandlingsbordet.

- Men det er ikke rigtigt. Vores strategi gik ud på at kræve at få to direkte oprykkere fra 1. division i den nye struktur, understreger NFC?s bestyrelsesformand.

- Superligaklubberne hyldede som stukkede grise, men vi stod fast og fik vores ønsker opfyldt, fortæller Tage Nielsen.

På dette tidspunkt var de økonomiske detaljer i forhold til fordelingen af tv-penegene forhandlet på plads, hvor klubberne i den næstbedste række fremover kan se frem til knap 15 procent af kagen mod de nuværende knap ti procent.

- Det ville vi naturligvis ikke give slip på, så derfor står den fordeling ved magt og gælder i øvrigt helt frem til 2031, pointerer Tage Nielsen.

Hvor meget det konkret betyder økonomisk for Nykøbing FC er ukendt, idet tv-pengene fordeles i forhold til den opnåede placering over tre forskellige perioder i sæsonen.


Fordobling

- Men når aftalen er fuldt implementeret om fem år kan de 12 klubber i 1. division se frem til at modtage omkring 60 millioner kroner til fordeling mod de nuværende 28 millioner kroner, oplyser Tage Nielsen.

Han vil arbejde for at skabe større tv-opmærksomhed om landets næstbedste række, hvor de store klubber p.t. tilgodeses.

- Drømmescenariet handler om at lave en selvstændig aftale med en tv-station med fokus på 1. division, som man f.eks. kender det fra The Championship i England (næstbedste række, red.), siger Tage Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

Annonce