cookie-og-privatlivspolitik
Emil Bergholt spiller i denne weekend sine sidste kampe for Mors-Thy, inden han vender tilbage til Skjern, som han forlod i 2017.
Emil Bergholt spiller i denne weekend sine sidste kampe for Mors-Thy, inden han vender tilbage til Skjern, som han forlod i 2017.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sport

Final 4-debutanten Mors-Thy spiller sig i pokalfinalen

Mors-Thys håndboldherrer skal spille pokalfinale, efter at de slog Skjern med 33-28 i lørdagens semifinale.
19. juni 2021 kl. 15:16 Af Ritzau

Mors-Thy får søndag mulighed for at vinde håndboldklubbens første titel.

Det står klart, efter at det nordvestjyske mandskab lørdag spillede sig i finalen i den danske pokalturnering. Det skete med en sejr i semifinalen over Skjern Håndbold på 33-28.

Mors-Thy kontrollerede kampen og var foran det meste af tiden i Jyske Bank Boxen i Herning, der lægger gulv til afgørelsen af pokalturneringen.

- Det betyder ubeskriveligt meget for os at nå finalen. Både for os på holdet, men også for klubben. Vi havde turde håbe på det, men at vi når finalen, det er bare fantastisk, siger Mors-Thys Emil Bergholt.

Han er i gang med sine sidste kampe for klubben. Fra næste sæson tørner Bergholt ud for dagens modstander, som han tidligere har spillet for, og som han forlod i 2017.

Annonce

- For mig er det altid specielt at spille mod Skjern, men hvad der er vigtigere er, at jeg står i en finale med Mors-Thy, og det er det, der betyder noget for mig lige nu, siger Bergholt.

Senere lørdag finder Mors-Thy og Skjern ud af, hvem de skal møde i henholdsvis finalen og kampen om tredjepladsen søndag. Aalborg Håndbold og GOG mødes i den anden semifinale.

Mors-Thy førte stort set fra start til slut i første halvleg. Bjarte Myrhol fik udlignet til 7-7 efter cirka et kvarter, men derefter trak Mors-Thy en smule fra.

Føringen kom op på 13-9, inden Skjern frem mod pausen fik halet lidt ind igen, så der efter de første 30 minutter stod 15-13.

Skjern kom bedre ud efter pausen og fik for alvor åbnet kampen. Efter små tre minutter stod der 15-15.

Annonce

Men Mors-Thy holdt fast i det gode spil og lagde igen afstand til Skjern. Med et kvarter tilbage stod der 23-19.

Skjern kæmpede forgæves med at finde opskriften på et comeback. Mors-Thy-spillerne gav sig ikke. Med fem minutter tilbage førte Mors-Thy med fem mål, og så begyndte det at se meget svært ud for Skjern, der da heller ikke var i nærheden af at skabe spænding til sidst.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE