cookie-og-privatlivspolitik
Flere af årets finalister i Sydbank Pokalen mener, at pokalfinalen skal spilles i Parken i København. Det er Randers-træner Thomas Thomasberg (til højre) og Sønderjyske-angriber Anders K. Jacobsen (til venstre) enige om. Sidste år blev finalen spillet i Esbjerg, mens torsdagens finale spilles i Aarhus.
Flere af årets finalister i Sydbank Pokalen mener, at pokalfinalen skal spilles i Parken i København. Det er Randers-træner Thomas Thomasberg (til højre) og Sønderjyske-angriber Anders K. Jacobsen (til venstre) enige om. Sidste år blev finalen spillet i Esbjerg, mens torsdagens finale spilles i Aarhus.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sport

Finaledeltagere: Pokalfinalen skal spilles i Parken

Randers-træner Thomas Thomasberg mener, at pokalfinalen bør spilles i Parken. Flere spillere mener det samme.
13. maj 2021 kl. 07:45 Af Ritzau

Det har været en årelang tradition at spille pokalfinalen i Parken i København. Men ikke de to seneste år. Sidste år blev finalen spillet i Esbjerg, og torsdag spilles den i Aarhus.

Når man spørger spillere og trænere i Randers FC og Sønderjyske, årets finalister, mener flere aktører, at finalen skal spilles i Parken.

- Pokalfinalen er noget specielt. Jeg synes, det er ærgerligt, at vi skal sortere i, hvem der kan komme til finalen, fordi der ikke er flere billetter. Det er ærgerligt, at vi ikke bare kan få lov til at fylde stadion.

- Derfor havde jeg også håbet, at vi kunne have spillet i Parken, hvor der kunne have været endnu flere. Det havde hjulpet med 11.000 tilskuere.

- Jeg er nok lidt konservativ og synes, den hører til ovre i Parken. Og det er ikke fordi, at det er AGF's hjemmebane, siger Thomasberg.

Annonce

Coronarestriktioner tillader 8250 tilskuere i Aarhus, og det giver de to klubber lidt over 4000 tilskuere hver til finalen.

Randers-anfører Erik Marxen føler sig splittet, men hælder til en finale i Parken.

- Jeg synes egentlig, det hører pokalfinalen til at være i nationalarenaen. Jeg tror sådan set også, at man ville kunne få Parken tilnærmelsesvist fyldt. Der ville i hvert komme en del fans fra Randers.

- Jeg kunne godt være fortaler for, at det fremadrettet bliver tilfældet, at den spilles i Parken, siger Marxen.

Alene i marts og april har Randers tre gange været på besøg hos AGF i Aarhus, så det er efterhånden en velkendt arena for randrusianerne.

Annonce

- Vi føler os godt tilpas her. Vi har været her tre gange inden for det seneste stykke tid, så det føles nærmest som en halv hjemmebane for os. Så på den måde er det ikke nogen ulempe for os.

- Men der er noget i mig, der siger, at det er en del af oplevelsen at skulle en tur til Parken, siger Randers-stopperen.

Sønderjyske-angriberen Anders K. Jacobsen, der scorede begge mål i 2-0-sejren over AaB i sidste års finale, vil også hellere spille i Parken, selv om han respekterer tanken om at brede pokalfinalen ud til hele landet.

- Jeg ville foretrække at spille den i Parken. Jeg synes, at pokalfinalen hører hjemme i Parken, men det er helt forståeligt, at den skal rundt i Danmark. Det kan også et eller andet, siger Anders K. Jacobsen.

Sønderjyske-træner Glen Riddersholm kan godt lide at spille finalen andre steder end i Parken - især under den nuværende coronapandemi.

Annonce

- Under de omstændigheder vi spillede finalen sidste år, var rammen i Esbjerg fantastisk. Og når man kigger på i år, kommer Randers kun 30 minutters kørsel herfra, og vi kommer knap halvanden time herfra.

- Det er kort vej for fansene. Og vi har de her restriktioner. De 8000 tilskuere, der er tilladt i Aarhus, vil fylde lidt mere her, end de pokalfinaler jeg har prøvet, hvor der har været 15.000-18.000 i Parken.

- Det er ikke en fed ramme. Så længe det er, som det er nu, så synes jeg, det er positivt, siger Riddersholm.

Senest i slutningen af juni besluttes det, hvor pokalfinalerne i 2022 og 2023 skal spilles.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE