Finaleklar: NFC tæver allstarhold

Nykøbing FC tævede lørdag sammenbragt Lolland-Falster-hold 5-0 og spiller søndag finale i Belt Cup.

LÜBECK Nykøbing FC havde brug for en storsejr, og den tog ”Bjørnene”, da de lørdag til Belt Cup i Lübeck mødte Lolland-Falsters allstarhold med LF- og Sjællandsserie-spillere fra seks klubber på Sydhavsøerne.

5-0 endte kampen, som var den sidste af seks gruppekampe på første dag af den dansk-tyske fodboldturnering med seks hold, som i denne weekend afvikles for første gang.

Joachim Wagner bragte Nykøbing FC foran på straffespark i 11. minut, som Sigurd Schøndorf tilkæmpede sig. Allstarholdet havde dårligt en chance i den 45 minutter lange kamp, som Nykøbing FC sad tungt på. 5-0-målet satte Søren Christensen ind i 39. minut, da han krøllede bolden op i målhjørnet bag en chanceløs målmand.

De to lokale hold udgjorde sammen med Eutin 08 gruppe B. Det nordtyske hold fra fjerdebedste række vandt tidligere lørdag 5-2 over Lolland-Falsters allstarhold, mens Nykøbing FC og Eutin 08 spillede 0-0.

Nykøbing FC's storsejr betyder, at falstringerne ligesom Eutin 08 slutter gruppespillet med fire point. Men ”Bjørnene” vinder gruppe B på baggrund af bedre målscore end Eutin 08, mens DMI's LF-serie-træner Lars Dahlstrøms sammenbragte allstarhold fik nul point med sig fra dagens to kampe.

I gruppe A vandt VfB Lübeck foran HB Køge og med FC Anker Wismar på tredjepladsen.

Dermed er søndagens program, at Nykøbing FC klokken 14.20 møder VfB Lübeck i finalen, mens HB Køge og Eutin klokken 12.40 mødes i en kamp om tredjepladsen, og FC Anker Wismar og Lolland-Falsters allstarhold klokken 11.00 tørner sammen i kampen om femtepladsen.

De seks hold, som deltager i Belt Cup, spillede lørdag to gruppekampe af 45 minutter. Søndag spilles der to gange 35 minutter.

Til Belt Cup, som i år afholdes for første gang, spilles der om en pokal og en præmiesum på cirka 225.000 kroner - vinderne får halvdelen.