cookie-og-privatlivspolitik
Vordingborg i de blå- og hvidstribede trøjer, der på billedet møder Nykøbing FC, ser ud til at blive ramt af massiv spillerflugt, efter klubben vil ændre strategi.
Vordingborg i de blå- og hvidstribede trøjer, der på billedet møder Nykøbing FC, ser ud til at blive ramt af massiv spillerflugt, efter klubben vil ændre strategi.
Foto: Claus Hansen

Sport

Flere lokale spillere søger væk

Stor uro i Vordingborg IF efter trænerfyring.
03. december 2021 kl. 13:50 Af Thomas Lærke Jensen

VORDINGBORG Vordingborgs Sjællandsserie-mandskab, der spiller i samme pulje som klubberne fra Lolland-Falster, ser ud til at smuldre fuldstændigt.

Det er fyringen af træner Jan Faber, der førte klubben fra den sjællandske serie 2 og op i Danmarksserien, der har bragt sindene i kog, samtidig med at flere (økonomiske) goder er blevet taget fra spillerne.

I stedet har klubben ansat den tidligere Nr. Alslev- og Nordfalster-træner Kenneth "Bøv" Hansen som træner for seniorafdelingen, og bedømt ud fra flere meddelelser på klubbens hjemmeside skal det hele ses i lyset af, at der har været brugt for mange penge på førsteholdet, og nu skal klubben i økonomisk balance.

- For eksempel vil der ikke være spillere, der har amatørkontrakter (mindre skattepligtig indkomst på op til 3.000 kr.), bus til kamp med videre, skriver formand Morten Brandt på klubbens hjemmeside.

Med andre ord kunne det godt tyde på, at bunden af klubkassen var ved at være nået, og det har fået formanden til at bremse op.

Annonce

- Vi vil have sorte tal på bundlinjen, og vi vil ikke skære økonomisk på børneafdelingerne eller ungdomsafdelingerne. Tværtimod er de under udvikling og har brug for yderligere prioritering, skriver han endvidere.

En proces som spillerne ikke har været med indover, og det får de fleste af dem til at søge nye græsgange. Deriblandt Victor Plenge, der har fået sin fodboldopdragelse i Frem Sakskøbing og også har spillet i Nykøbing FC.


Spillerne uden indflydelse

- Jeg fortsætter i hvert fald ikke i Vordingborg. Det ligger helt fast. Selvfølgelig har vi haft nogle goder, men dem var vi villig til at slække på, for at holdet kunne forblive samlet. Men vi er slet ikke blevet hørt af klubben, der bare vælger at fyre træneren, siger Victor Plenge, der har forståelse for, at det hele skal hænge sammen.

- Men det må de have vidst et stykke tid og kunne have gået i dialog med os, hvis der var et problem, lyder det fra Victor Plenge, der sammen med målmand Timmi Nielsen, der også har en fortid i flere klubber på Lolland-Falster, er gået på jagt efter en ny klub.

- Der har allerede været flere henvendelser fra Sjællandsserie-klubber fra Lolland-Falster og en enkelt Danmarksserieklub, afslører Victor Plenge, der sammen med Timmi Nielsen har været til prøvetræning i Ringsted, der ligger lige over nedrykningsstregen i Danmarksserien.

Annonce

- Jeg har ambitioner om at spille så højt som muligt, og Danmarksserien er et fint niveau, hvor jeg gerne vil prøve mig, hvis det kan lade sig gøre.

Selv om Plenge bor i Nykøbing, ser han ikke umiddelbart NFC's Sjællandsserie-hold som en mulighed.

- Jeg vil helst spille på et førstehold, understreger han.

Vordingborg har også haft den tidligere Maribo-, NFC- og Døllefjelde-spiller Nicolai Andreasen i truppen.

Den mulige spillerflugt hos sydsjællænderne kunne måske medføre, at flere lokale hold under nedrykningsstregen i Sjællandsserien vejrede morgenluft.

Annonce

Men umiddelbart ser det ikke sådan ud, da Vordingborg er hele 16 point foran Nordfalster og 18 point foran Maribo. Så kun en decideret holdudtrækning kan påvirke de lokale bundklubber i Sjællandsserien.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE