cookie-og-privatlivspolitik
Leon Madsen og resten af det danske landshold ligger nummer tre efter lørdagens heats ved hold-VM.
Leon Madsen og resten af det danske landshold ligger nummer tre efter lørdagens heats ved hold-VM.
Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Sport

Flyvende Leon Madsen har blikket rettet mod VM-medaljer

Leon Madsen blev den speedwaykører, der høstede flest point på førstedagen af hold-VM.
16. oktober 2021 kl. 20:57 Af Ritzau

Det danske speedwaylandshold er på jagt efter endnu et sæt medaljer ved hold-VM i denne weekend.

Sidste år blev det til bronze, og den bedrift skal gerne som minimum matches, når det hele skal afgøres i Manchester søndag.

Sådan lyder det fra Leon Madsen, der lørdag var topscorer - ikke bare for Danmark, men blandt alle kørere - da halvdelen af de indledende heats blev kørt.

- Bronze vil være godkendt. Det kan vi godt være stolte af. Det er så tæt, og alt kan ske i en semifinale eller en finale, men vi skal have medaljer, sådan er det bare. Og helst guld, siger Madsen efter lørdagens heats.

Her hjalp han Danmark til en foreløbig tredjeplads i stillingen ved at lave 21 af danskernes 29 point. Blandt andet ved at vinde i fire af Danmarks seks heats.

Annonce

Madsens makker, Mikkel Michelsen, døjede dog med at finde farten og bidrog kun med fem point. Derudover lavede tredjekører Mads Hansen tre point i det ene heat, han deltog i.

- Det gik rigtig godt for mig. Mikkel havde nogle problemer, så vi skal lige evaluere og forhåbentlig forbedre det, Mikkel kæmpede med, så vi kan komme stærkere tilbage i morgen (søndag, red.), siger Leon Madsen.

- Stemningen er rigtig positiv, og humøret er godt. Vi tror stadig på, at vi kan få nogle gode medaljer med hjem til Danmark.

Søndag skal der køres lige så mange indledende heats, som der blev lørdag, inden medaljerne skal fordeles i en semifinale og finalen.

Nummer et i stillingen efter de indledende heats går direkte i finalen, mens nummer to og tre mødes i en semifinale om den sidste finaleplads.

Annonce

Polen har lagt sig i spidsen med 40 point og er godt på vej mod en finaleplads. Storbritannien har 30 point på andenpladsen.

Hold-VM køres anderledes end de klassiske mesterskaber. Landene dyster to og to mod hinanden i hvert heat, og pointsystemet er indrettet sådan, at det eksempelvis er bedre at blive nummer to og tre i et heat end nummer et og fire.

Vinderen af et heat får fire point, nummer to får tre point, nummer tre får to point, mens nummer fire må køre af banen uden point.

De seneste tre års vindere af hold-VM, Rusland, er ikke med i dette års finale.

Russerne gik ikke videre fra semifinalerne i september, men stillede heller ikke op med stjernerne Artem Laguta og Emil Sayfutdinov, der henholdsvis blev nummer et og tre i dette års VM-serie.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE