cookie-og-privatlivspolitik
Listrup-træner Morten "Molle" Christensen ser gerne at LF-serien for fremtiden kun består af otte hold, men efterlyser samtidig større ambitioner hos spillerne.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Fodboldforslag deler vandene

Alle er enige om at to oprykkere er for meget, men:
05. december 2018 kl. 20:00 Af Thomas Jensen

Annonce

LOLLAND-FALSTER I sidste uge fremlagde Øster Ulslev-træner James Jensen på et klubmøde arrangeret af DBU Lolland-Falster et forslag, der reducerer LF-serien og Serie 1 markant, således at begge rækker i fremtiden blot skal bestå af otte hold imod 12 på nuværende tidspunkt. Samtidig skulle den direkte oprykning til Sjællandsserien kun tilfalde vinderen af LF-serien.

På mødet var der stor opbakning fra de fremmødte klubber, men Folketidende har været i kontakt med trænerne i tre af de LF-serieklubber, der ikke var repræsenteret på mødet, og her er meningerne mere delte i forhold til det antal hold, rækkerne skal bestå af.

Alle er dog enige om, at nummer to i LF-serien ikke længere skal rykke op i Sjællandsserien.

- Jo før der sker en ændring, jo bedre. Det er ganske enkelt blevet for slasket, mener Morten "Molle" Christensen, som er træner for Listrup, der lige nu fører LF-serien.

- Men det er ikke gjort med en strukturændring, påpeger han.

- Spillerne skal træne noget mere. Der skal tre gange ugentlig træning til, hvis vi skal have en chance for at klare os i Sjællandsserien, og det får jeg bare ikke spillerne til, siger Morten "Molle" Christensen, der savner nogle ambitioner og ærgerrighed fra de spillere, som har evnerne til at spille på et højt niveau, som han selv nåede i sin karriere, hvor han kæmpede sig til en plads på Lolland-Falster Alliancens daværende 1. divisionshold.

Otte hold i LF-serien er passende, synes Listrup-træneren, der bifalder de flere kampe det vil medføre, samtidig med at den udskældte regel om halvering af pointene efter efterårssæsonen bortfalder.


Interessen forsvinder

I Rødby, der overvintrer på en andenplads i LF-serien, er træner Jakob Vildenfelt mere splittet i spørgsmålet.

- Jeg har nok et ben i begge lejre. Jeg er enig i, at LF-serien skal styrkes. Der er for mange bløde kampe, hvor det ene hold vinder stort, men omvendt er jeg også bange for at den brede interesse for LF-serien forsvinder, hvis der kun er otte hold i rækken.

- Det betyder meget for en klub at spille i LF-serien, vurderer Jakob Vildenfelt, der på trods af at hans mandskab lige nu ligger til oprykning, går klart ind for at reducere aftallet af oprykkere til Sjællandsserien fra to til én.

- Man jo se, at vi ikke har styrken til to oprykkere. Dertil træner vi ganske enkelt for lidt og har ikke tilstrækkeligt med spillere, der har ambitionerne til at klare os i Sjællandsserien, siger Rødby-træneren.

Men han understreger dog, at Rødby går ind for at vinde alle kampe i foråret, og sker det, rykker klubben op.

- Vi kommer aldrig til at gå ud for at tabe med vilje for at undgå at rykke op, slår han fast.

Heller ikke i Rødby kan Jakob Vildenfeldt lokke sine spillere til træning tre gange om ugen.

- Nej, det er helt umuligt. De fleste har skiftende arbejdstider på Scandlines eller Lalandia, og de bytter ikke en 9-timers vagt for at komme til træning i halvanden time.


Oprykker er skeptisk

Toreby-Grænge er nyoprykker til LF-serien, og træner Lasse Nagel er på sin klubs vegne ked af, hvis antallet af hold betyder, at der rykker fire hold ud af LF-serien allerede om et år.

- Det er godt nok hårde odds, og jeg synes, det er lige drastisk nok at gå fra 12 til otte hold. Hvis man kunne lande på 10, ville det være mere efter min smag, mener Toreby-træneren, der som de øvrige er enig i, at én oprykker er nok.

Som en af få kalder han sine spillere til træning tre gange om ugen, og det er der opbakning til.

- Der kommer mindst 15 hver gang, men det er også fordi min trup er meget ung, beretter Lasse Nagel, der godt er klar over, at træningsfliden næppe varer ved, når der kommer familie ind i billedet.

DBU Lolland-Falsters Turneringsudvalg behandler forslaget fra James Jensen på et møde onsdag 12. december.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce