cookie-og-privatlivspolitik
Bokseren Patrick Nielsen træner i Spinderiet Fitness DK i Valby i april 2018. Patrick Nielsen er nu tilknyttet rockerklubben Satudarah, og det betyder, at Dansk Professionelt Bokse-Forbund (DPBF) ikke vil give ham licens til at bokse professionelt fremadrettet.
Bokseren Patrick Nielsen træner i Spinderiet Fitness DK i Valby i april 2018. Patrick Nielsen er nu tilknyttet rockerklubben Satudarah, og det betyder, at Dansk Professionelt Bokse-Forbund (DPBF) ikke vil give ham licens til at bokse professionelt fremadrettet.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sport

Forbund nægter rockertilknyttet bokser licens til at bokse

Patrick Nielsen får ikke licens til at bokse professionelt i Danmark, efter at han er optaget i Satudarah.
13. juli 2020 kl. 15:42 Af Ritzau

Annonce

Bokseren Patrick Nielsens tilknytning til rockerklubben Satudarah betyder, at han ikke længere vil kunne få licens til at bokse professionelt i Danmark.

Det siger formand Jesper D. Jensen fra Dansk Professionelt Bokse-Forbund (DPBF) til B.T., efter at bokseren søndag til samme avis fortalte, at han er blevet optaget i rockerklubben som såkaldt "prospect".

- Jeg vil ikke bande, men jeg tager kraftigt afstand fra hans valg. Det er hans valg. Men han har så valgt, at hans fremtid ikke er professionel boksning i Danmark i hvert fald, siger Jesper D. Jensen til avisen.

Patrick Nielsen var senest i ringen i oktober 2019.

Han har udtalt, at han har ting, han ønsker at hævne i bokseringen, men det får han altså ikke lov til, slår bokseforbundets formand fast.

- Han har ikke haft licens i et år. Når han ikke har licens, kan han selvfølgelig ikke bokse. Det næste spørgsmål er så, 'hvad så, hvis han søger licens', jamen, så vil vi bruge paragraf 5, hvor der står, at bringer man boksningen i miskredit - og det har han jo gjort - så er der ingen licens, siger Jesper D. Jensen til B.T.

Bokseforbundets licensregulativs artikel 5, som formanden henviser til, siger blandt andet:

- Forbundet kan med øjeblikkelig virkning fratage en licens for en begrænset eller ubegrænset periode, såfremt licenshaveren, efter tildeling af en skriftlig advarsel, vedblivende overtræder DPBF's love og regulativer, eller gør sig skyldig i handlinger, der skader den professionelle boksnings anseelse og omdømme.

Patrick Nielsen har været i ringen 33 gange som professionel bokser. Han har vundet 30 kampe og tabt tre.

Han var i tiden efter superstjernen Mikkel Kesslers farvel til boksesporten et af dansk boksnings mest lovende navne.

I 2015 var han i ringen fem gange med fem sejre til følge, men siden er det blot blevet til fire kampe, og to af disse har han tabt.

Det er ikke kun Patrick Nielsens karriere, der ser ud at lakke mod enden.

Micki Nielsen, der er lillebror til Patrick Nielsen, oplyser mandag til Ekstra Bladet, at han ikke har tænkt sig at bokse i fremtiden.

27-årige Micki Nielsen, der er noteret for 25 sejre i 27 kampe i karrieren, ønsker ikke at kommentere sin brors tilknytning til rockerklubben.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce