cookie-og-privatlivspolitik
Chris Anker Sørensen døde lørdag i en trafikulykke i Belgien i forbindelse med en cykeltur. (Arkivfoto)
Chris Anker Sørensen døde lørdag i en trafikulykke i Belgien i forbindelse med en cykeltur. (Arkivfoto)
Foto: Lionel Bonaventure/Ritzau Scanpix

Sport

Formand: Mindeløb for Chris Anker samler cykelfolket

Over 1000 mennesker har vist interesse for Hammel Cykle Klubs mindetur for nylig afdøde Chris Anker Sørensen.
24. september 2021 kl. 17:03 Af Ritzau

Lørdag afholder Hammel Cykle Klub en fælles cykeltur for at minde den tidligere cykelrytter og ekspertkommentator Chris Ankersen Sørensen, som i lørdags omkom i en trafikulykke i Belgien.

På begivenhedens Facebook-side har knap 400 mennesker tilkendegivet, at de deltager, mens 900 har meldt sig interesserede, og det har været bekræftende for formand Lars Toft Pedersen.

- Det, vi kan se, er, at der er masser af tilslutning til arrangementet. Det bekræfter os i den forbundethed, som rigtig mange føler til cykelsporten og den måde, som Chris Anker har formidlet den.

- Det kommer til at blive et socialt arrangement og er ikke på nogen måde en konkurrence. Der skal være mulighed for at bruge tiden på cyklen til at tale sammen og dele minder og tanker.

- Der er skrevet rigtig meget om Chris Anker, men i morgen (lørdag, red.) får den enkelte mulighed for at udtrykke, hvad Chris Anker har betydet for dem, siger han.

Annonce

Efter offentliggørelsen af mindeturen har Davinci Cykler - en cykelbutik i Holte - ladet sig inspirere og arrangeret et lignende event. Det finder sted søndag og har fuld opbakning fra formanden for Hammel Cykle Klub.

- Det er jo rigtig dejligt, og vi reklamerer også for den begivenhed. Så sent som i formiddags talte jeg med en fra Herfølge, der havde tænkt sig at komme og ville høre, om man skulle melde sig til.

- Jeg svarede, at han var super velkommen til at deltage, men om han havde set, at der også er et løb i Holte. Det var han meget taknemmelig for, for så kunne han spare rejsetiden og brobilletten.

- Det er kun skønt, når sådan en mindeaktivitet bliver gjort tilgængelig i hele landet, siger Lars Toft Pedersen.

Mindeløbet i Hammel starter lørdag klokken 10.

Annonce

Før mindeturens start vil formanden holde en kort tale, og der vil være et minuts stilhed for Chris Anker. Der vil både blive kørt en landevejstur på den 60-65 kilometer lange Chris Anker Rute samt en mountainbike-tur. Efter turen serveres der kaffe og kage i klubhuset.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE