Fortuna Hjørring tager fra Albanien med smal CL-sejr

Fortuna Hjørring vandt 1-0 i Albanien i CL, mens Pernille Harder scorede hattrick for Wolfsburg i 10-0-sejr.

Fodboldkvinderne fra Fortuna Hjørring sikrede sig et fornemt udgangspunkt i første opgør i 16.-delsfinalen i Champions League onsdag.

De danske vicemestre var i Albanien for at møde KF Vllaznia Shkodër i det første opgør, og det endte med en 1-0-sejr til Fortuna Hjørring.

Caroline-Sophie Møller scorede nordjydernes mål i anden halvleg efter 67 minutter, og det lykkedes at holde albanerne fra fadet og rejse hjem med et godt resultat inden returkampen om to uger i Hjørring.

Der var altså tale om en knockoutkamp, men det var alligevel første gang i denne sæson, at Fortuna Hjørring var i kamp i turneringen.

Det danske hold er først trådt ind i Champions League nu, mens Vllaznia har været igennem et indledende gruppespil for at nå frem til 16.-delsfinalen.

Den danske stjernespiller Pernille Harder var også i kamp i turneringen, da hun sammen med Wolfsburg var på besøg i Kosovo.

Her tog Mitrovica imod i et tilsvarende første møde, og det tyske storhold sagde tak for gæstfriheden ved at vinde hele 10-0.

Pernille Harder scorede hattrick i anden halvleg, inden hun lod sig udskifte med lidt over 20 minutter igen.

Brøndby var senere i kamp i samme turnering på udebane mod svenske Piteå, hvor der også var tale om første møde i 16.-delsfinalen.

Her vandt Brøndby 1-0 efter Nicoline Sørensens scoring i det 38. minut.

Dermed tager Brøndby ligeledes et godt udgangspunkt med til returkampen på hjemmebane.

Det er 16. gang, at Brøndbys kvinder deltager i knockoutfasen af Champions League, hvilket ifølge Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) hjemmeside er rekord.

Fortuna Hjørring har været i 16.-delsfinalerne alle 11 gange under det nuværende turneringsformat, hvilket kun Brøndby og Lyon også har præsteret.