Frankrig spolerer Islands VM-drømme i ujævn affære

Frankrig har sikker kurs mod kvartfinalerne ved VM, mens Island ikke længere kan komme til at spille med om medaljer. Foto: Anne-Christine Poujoulat/Reuters

Frankrig er tæt på kvartfinalerne ved håndbold-VM efter tomålssejr mod Island, som ikke længere kan nå videre.

Der var ikke så meget at være i tvivl om for de islandske håndboldherrer, da holdet fredag tørnede sammen med Frankrig i anden mellemrundekamp ved VM.

Kun en sejr ville holde liv i kvartfinaledrømmene. Det var tæt på, men Island tabte kampen med 26-28 og kan ikke længere nå blandt de sidste otte hold ved VM.

Omvendt skal Frankrig dumme sig mere end almindelig meget, hvis ikke billetten til kvartfinalen skal komme i hus.

Franskmændene kan tillade sig at tabe med op til seks mål i sidste kamp i gruppen mod Portugal og vil stadig gå videre.

Resultatet var samtidig skidt nyt for Norge, der trods en sejr på hele 36-23 mod Algeriet balancerer på randen af exit. Selv med en sejr mod Island i sidste mellemrundekamp.

Med mindre Frankrig får point i opgøret mod Portugal i sidste puljekamp, eller Portugal vinder opgøret med mindst syv mål, så er de forsvarende viceverdensmestre fra Norge ude.

Islændingene haltede en smule efter gennem hele første halvleg, hvor Frankrig havde et lille overtag. Det gav fransk pauseføring på 16-14.

Men i første halvdel af anden halvleg fik Island lukket godt af i defensiven. Stille og roligt blev der spist af den franske tomålsføring, og pludselig havde islændingene kurs mod sejren med en tomålsføring.

Med et kvarter igen udnyttede Frankrig et par islandske fejl og afbrændere til at komme på omgangshøjde nok engang.

Det var ret tydeligt, at antallet af fejl ville blive afgørende, i en kamp hvor fight og nerver var mere fremtrædende end smukt spil.

Fejlene lavede Island flest af i en hektisk slutfase, hvor islændingene havde store problemer med at score på åbne målchancer.

Frankrig gik ind til de sidste tre minutter med en tomålsføring, og trods flere gode muligheder til Island, var afstanden på måltavlen den samme efter 60 minutter.

• 2021 IHF Handball World Championship - Main Round Group 3 - Iceland v France

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede