Frederik Andersen taber All Star-finale i NHL

Danske Frederik Andersen blev i december udtaget til at deltage i den prestigefyldte All Star-weekend i NHL. Her ses han forud for den første kamp, som han og Atlantic Division vandt 9-5 over Metropolitan Division. Senere var han med til at tabe finalen. Foto: Aaron Doster/Ritzau Scanpix

Målmanden Frederik Andersen deltog som den blot anden dansker i den prestigefyldte All Star-weekend i NHL.

Den danske ishockeyspiller Frederik Andersen og hans All Star-hold formåede ikke at vinde All Star-finalen i NHL.

Det står klart, efter at holdet fra Atlantic Division tabte 4-5 til holdet fra Pacific Division i finalen.

Forinden havde Frederik Andersen og resten af holdet fra Atlantic Division fundet vej til finalen ved at vinde 9-5 over Metropolitan Division natten til søndag dansk tid.

Den danske keeper, der normalt spiller for Toronto Maple Leafs, stod på mål for Atlantic Division i første periode af den første kamp. Her lavede han blot fem redninger på ni forsøg, og første periode endte 4-4.

I kampens anden periode stod russiske Andrei Vasilevski, der er den anden udtagne målmand fra Atlantic Division, på mål.

Den russiske keeper formåede at lave seks redninger på syv forsøg og var dermed i høj grad med til at sikre sejren på 9-5.

Med sejren skulle Frederik Andersen og Atlantic Division møde Pacific Division i All Star-finalen. Finalen blev også spillet natten til søndag dansk tid.

Pacific Division havde vundet 10-5 over Central Division og gik dermed i finalen.

I selve finalen leverede Frederik Andersen otte redninger på ni forsøg, og Atlantic Division var foran med 3-1.

Men uden danskeren og med Vasilevski på mål tabte holdet anden periode, som endte 4-1 til Pacific Division, der dermed tog sejren og titlen.

Frederik Andersen var som den blot anden dansker i historien udtaget til den prestigefyldte All Star-weekend.

Frans Nielsen var i 2017 den første dansker til at blive udtaget til showkampene, der spilles i løbet af en weekend med stor opmærksomhed til følge.

Til All Star-weekenden udvælges de mest seværdige og bedste spillere fra de fire divisioner i NHL.

I All Star-kampene spiller man tre mod tre for at få mange flere mål og afslutninger, og der er ti spillere i alt i trupperne på hvert hold.

• NHL: All Star Game

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet