cookie-og-privatlivspolitik
Jakob Fuglsang hang længe på favoritterne, men måtte slippe taget ti kilometer før målstregen og sluttede som nummer 12.
Jakob Fuglsang hang længe på favoritterne, men måtte slippe taget ti kilometer før målstregen og sluttede som nummer 12.
Foto: Tim De Waele/Ritzau Scanpix

Sport

Fuglsang i tårer efter OL-løb: Jeg har haft det så dårligt

Jakob Fuglsang kunne ikke holde tårerne tilbage efter at have knoklet i 234 kilometer i OL-landevejsløbet.
24. juli 2021 kl. 11:34 Af Ritzau

Det blev ikke til en ny OL-medalje til samlingen, men Jakob Fuglsang sled og knoklede på cyklen i 234 udmarvende kilometer, inden han kunne køre over målstregen som nummer 12.

Og den danske veteran forsøgte forgæves at holde tårerne tilbage i det, der formentlig var en blanding af udmattelse og lettelse over, at han mod alle odds leverede en god præstation på vejene omkring Fuji-vulkanen uden for Tokyo.

I sidste weekend blev han syg før sidste etape af Tour de France, og siden har det været et kapløb med tiden for at blive klar til OL-løbet på den anden side af jorden.

- For to dage siden troede jeg ikke, at jeg ville starte i dag (lørdag, red.), fordi jeg har haft det så dårligt siden Touren. Det har været en lang vej. Det har været hårdt.

- Jeg er bare smadret, og jeg gav den alt, hvad jeg havde, fordi jeg bare ville det her.

Annonce

- Når du ligger med diarré i seks dage og må stå af inden Paris, fordi du ikke kunne køre... jeg har maksimum trænet i to timer, hvor jeg følte mig ad helvede til, siger Jakob Fuglsang.

Der har været en del skepsis omkring den danske OL-kaptajns form siden hans skuffende indsats i Tour de France, hvor han selv udtrykte frustration over sin manglende evne til at presse sig selv.

Men da det gjaldt, var han frisk nok til at sidde blandt de 12 bedste, indtil han endegyldigt måtte slippe taget ti kilometer før mål.

- Jeg var i tvivl under Touren, om jeg skulle tage afsted. Bliver du så syg, dagen inden du tager afsted, giver det stort set ingen mening.

- Men jeg har egentlig hele tiden villet det og troet på, at der kunne ske mirakler. Hvis jeg blev klar, er jeg stærk nok til at sidde fremme i sådan en type løb.

Annonce

- Jeg manglede måske lige en dag mere til at komme mig. Men jeg er glad og stolt over det løb, jeg kørte, siger Jakob Fuglsang.

En af hans hjælpere i løbet, Michael Valgren, er også tilfreds med kaptajnens indsats omstændighederne taget i betragtning.

- Han kørte flot, det var fedt at se. Hatten af for ham, han har haft en svær optakt.

- Jakob i endagsløb skal man ikke kimse ad. Havde han ikke været syg, tror jeg, at han havde kørt med om sejren, siger Valgren.

Richard Carapaz fra Ecuador vandt OL-guld, mens belgieren Wout van Aert tog sølv foran Tour de France-vinderen Tadej Pogacar fra Slovenien.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

Annonce

ANNONCE