cookie-og-privatlivspolitik
Klavs Bruun Jørgensen formåede ikke at kvalificere Danmark til OL. Det kostede ham i onsdags jobbet som landstræner for det danske kvindelandshold.
Klavs Bruun Jørgensen formåede ikke at kvalificere Danmark til OL. Det kostede ham i onsdags jobbet som landstræner for det danske kvindelandshold.
Foto: Bo Amstrup, Scanpix

Sport

Fuldstændig sindssygt

Tidligere landstræner revser NFH i gammel sag
10. januar 2020 kl. 18:40 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Den nu tidligere danske landstræner Klavs Bruun Jørgensen, der i enighed med Dansk Håndbold Forbund i onsdags, opsagde sin stilling langer i et interview i dagbladet BT hårdt ud efter NFH.

Det er en episode i september 2016, efter Klavs Bruun Jørgensen havde sat den daværende NFH-spiller Mette Gravholt af landsholdet efter interne uenigheder, der dengang faldt den nu tidligere landstræner for brystet.

På direkte tv før en ligakamp mod Team Esbjerg undsagde den daværende storsponsor, Kerim Aydin fra Bordershop Puttgarden, landstrænerens beslutning, og kaldte kommunikationen "direkte uværdig", og "Mette Gravholt gøres til syndebuk for dårlige resultater."

Klavs Bruun Jørgensen citeres i et afsnit i BT-artiklen, der omhandler manglende opbakning til landsholdet, og hvor han selv burde have sat sig bedre i respekt over for klubberne.

- Jeg skulle have været mere brutal i starten. Det stod så sløjt til med opførslen og respekten omkring ting. Når man eksempelvis nede i Nykøbing tillader en sponsor at stå på direkte tv og svine landstræneren til...

- Det var fuldstændig sindssygt. Fordi jeg havde sat en spiller af (Mette Gravholt, red.), som opførte sig skidt og trådte ved siden af - det synes alle omkring holdet, udtaler Bruun Jørgensen og fortsætter:

- Der ærgrer jeg mig over, at jeg ikke gik i krig og sagde, at "nu lukker du røven, du har ikke forstand på det her. Pas din forretning, så passer jeg mit arbejde her", siger Klavs Bruun Jørgensen til BT.

I NFH kan man godt huske tv-indslaget, men her ønsker man ikke at bære brænde til et gammelt bål.

Folketidende har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra den nu forhenværende landstræner, men han har ikke svaret på vores telefoniske henvendelser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Eliten, magthaverne, censur… 27. januar 2020 kl. 13.15

AF: DAN TOXVÆRD RASMUSSEN

DEBATTEN OM FOR OG IMOD… 27. januar 2020 kl. 09.40

AF: JOHN WENNERWALD

Husk SFO-erne 26. januar 2020 kl. 20.53

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

Annonce