Genopstandne hollændere sender Tyskland på anden klasse

Georginio Wijnaldum (siddende) fejrer sin 1-0-scoring mod Frankrig i selskab med Memphis Depay, der senere lavede målet til 2-0. Foto: Emmanuel Dunand/Ritzau Scanpix

Holland spillede en stor kamp og slog de franske verdensmestre. Det betyder tysk nedrykning i Nations League.

Efter to missede slutrunder i træk for Holland er lysere tider måske på vej til den vingeskudte fodboldstormagt.

Fredag spillede holdet en af sine bedste kampe i flere år, da Frankrigs verdensmestre faktisk var heldige at slippe fra Rotterdam med et nederlag på kun 0-2 i Nations League.

Sejren betyder samtidig, at Tyskland, som også havde et forfærdeligt VM i Rusland i sommer, rykker ned i næstbedste lag til næste Nations League-turnering.

Kun opgøret mellem Holland og Tyskland mangler i gruppen. Holland vil med en sejr eller uafgjort vinde gruppen, mens en tysk sejr vil give Frankrig gruppesejren.

Holland gik meget offensivt til værks fra start, og allerede efter godt et minuts spil fik midtbanespilleren Georginio Wijnaldum en stor chance i feltet, men han afsluttede lige på mål.

Den ellers kriseramte fodboldnation var på ingen måde mødt op med overdreven respekt for verdensmestrene. Og Antoine Griezmanns hovedstød efter små ti minutter var Frankrigs bedste forsøg i første halvleg.

Det tegnede til en underholdende men målløs første halvleg, indtil en fejl i den franske defensiv gav Ryan Babel en kæmpe chance.

Hugo Lloris diskede op med en flot fodparade, men riposten landede hos Wijnaldum, som sikkert sendte Holland i front.

Hvis Ronald Koemans tropper begejstrede hjemmepublikum i de første 45 minutter, så var det næsten ingenting i forhold til, hvad der blev budt på efter pausen.

Frankrig blev kørt rundt af et inspireret hollandsk mandskab, og det var kun lidt manglende skarphed og en velspillende Hugo Lloris, som afholdt hjemmeholdet fra at komme yderligere i front.

Først dybt inde i overtiden fik Holland endegyldigt lukket kampen med et straffespark. En storspillende Memphis Depay sluttede perfekt af med et overlegent chip fra de 11 meter, som sejlede roligt ind bag en forgæves sprællende Lloris.