cookie-og-privatlivspolitik
Tobias Faurskov (rød) i aktion for Team Sydhavsøernes 2. divisionshold mod Ydun i sidste sæson. Nu spiller han for Roskilde og møder Team Sydhavsøerne i aftenens 1. divisionsopgør.
Tobias Faurskov (rød) i aktion for Team Sydhavsøernes 2. divisionshold mod Ydun i sidste sæson. Nu spiller han for Roskilde og møder Team Sydhavsøerne i aftenens 1. divisionsopgør.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Glasklar favorit mod bundhold

Team Sydhavsøerne møder onsdag aften tidligere Sydhavs-spillere.
09. oktober 2019 kl. 14:30 Af Allan Plenborg

Annonce

MARIBO Tabellen lyver sjældent, så lad os bare slå fast, at aftenens møde mellem Roskilde Håndbold og Team Sydhavsøerne er en bundkamp i mændenes 1. division.

Roskilde har i seks kampe vundet bare én gang, da sjællænderne nærmest sensationelt vandt 29-28 i Tønder for tre uger siden. Team Sydhavsøerne har to sejre på kontoen efter sejre over Ajax og senest 29-23-gevinsten mod HEI.

Ikke desto mindre: Team Sydhavsøerne fremstår som glasklar favorit til at bogføre sæsonens tredje sejr.

Favoritværdigheden påtager Team Sydhavsøernes assistenttræner, Nick Szwiec, og holdets angrebsstyrmand, Andreas Stryger, sig gerne:

- Det er en kamp, som vi skal vinde. Men Roskilde vil selvfølgelig gøre alt for at overraske, siger Nick Szwiec.

Andreas Stryger er på bølgelængde:

- Roskilde skal vi slå. Og det gør vi også, hvis vi har samme base i forsvaret og spiller noget fint angrebshåndbold, som vi gjorde mod HEI.

Kristian Lund Vukman, som omsider er tilbage efter en langvarig pause grundet en skulderskade, vedkender sig også favoritrollen, men:

- Det bliver svært i Roskilde, selv om de er uden Rasmus Hansen.


Fager og Faurskov

Rasmus Hansen er sædvanligvis den store spiller hos 1. divisionsoprykkerne, men han har ikke været med i de seneste fem kampe. Han beskadigede knæet i åbningskampen mod FIF og ventes først tilbage senere i oktober.

Med for Roskilde er derimod den 42-årige målmand Morten Sølling Fager og Tobias Faurskov. Førstnævnte spillede i Team Sydhavsøerne i et par sæsoner fra 2010 til 2012, mens Tobias Faurskov optrådte på Team Sydhavsøernes 2. divisionshold i sidste sæson.

- Jeg sad fast mellem første- og andetholdet. Jeg følte samtidig, at jeg ikke fik chancen på 1. divisionsholdet, så da Roskilde kontaktede mig, besluttede jeg mig for at prøve lykken i Roskilde, siger Tobias Faurskov.

Og han har ikke fortrudt skiftet, selv om han bruger en del timer på transporten mellem bopælen i Nykøbing og Roskilde.

- Roskilde er en fed klub. Der er mange unge spillere på førsteholdet, og vi har en træner, vi kommunikerer godt med, siger 20-årige Tobias Faurskov, som blev student i sommer og har taget et sabbatår.

Tobias Faurskov bliver brugt på samtlige tre positioner i bagkæden i løbet af en kamp. Og han får også en hel del spilletid. Senest spillede han omkring en halv time, da Roskilde i søndags tabte 19-31 på udebane til Skive.

- Bortset mod Skive og HØJ har vi været godt med i kampene, siger Tobias Faurskov, som glæder sig til kampen mod Team Sydhavsøerne.

- Men det bliver underligt at spille mod sin tidligere klub, erkender han.

Kampen fløjtes i gang klokken 19:30 og vil kunne følges i Radio SydhavsØerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce