God slutspurt sikrer GOG fuld gevinst mod Skjern

Jerry Tollbring blev topscorer i opgøret mod Skjern. Fløjspilleren scorede 10 mål på 13 forsøg. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det var en helt lige kamp i Gudme, men i kampens afslutning var GOG skarpest og vandt 30-29 over Skjern.

Skjern Håndbold så lørdag længe ud til at blive det andet hold til at tage point fra GOG i herrernes bedste håndboldrække.

Men fynboerne sluttede bedst og tog en smal sejr på 30-29.

Dermed kom holdet op på 25 point for 13 kampe i grundspillet. Det er fire point mere end Aalborg på andenpladsen. Skjern ligger nummer fire med 15 point.

De vestjyske gæster var rigtig godt med fra start, hvor de to hold fulgtes ad på måltavlen.

Torbjørn Bergerud fik ikke fat i meget i det fynske mål, mens Christoffer Bonde i modsatte ende tog pænt fra.

Derfor kunne hjemmebanefavoritterne ikke få slået et hul på måltavlen.

Lasse Mikkelsen var godt spillende i Skjerns angreb, men det var Eivind Tangen, som med et mål i halvlegens sidste sekund sendte gæsterne til pause med en føring på 15-14.

Kort inde i anden halvleg kom Skjern foran med to mål, men fynboernes målmandsskift til Viktor Hallgrimsson i pausen begyndte at give pote.

Islændingen fik godt styr på vestjydernes skytter, og fra 17-19 lavede GOG tre mål på stribe og kom i front.

Gæsterne lod sig dog ikke slå ud. Ti minutter før tid var kampen stadig helt lige, men så var det som om, at GOG fik tiltvunget sig et lille overtag.

Anført af en træfsikker Jerry Tollbring var fynboerne bedst i slutfasen, hvor holdet åbnede en føring på tre mål med fem minutter igen.

Den forskel kunne Skjern ikke neutralisere trods et ihærdigt forsøg i de sidste to minutter, og derfor endte det med favoritsejren til topholdet.

I lørdagens tidlige kamp tog de forsvarende mestre fra Aalborg den forventede sejr på udebane mod Mors/Thy. Den lød på 36-32 efter en etmålsføring til hjemmeholdet.

Ribe-Esbjerg formåede også at tage to point efter at have været bagud ved pausen hjemme mod Skive. Sejren lød på 26-23 efter 13-15 halvvejs.