cookie-og-privatlivspolitik
Team Sydhavsøerne ligger godt til i mændenes 1. division og kan i dag spille sig op på andenpladsen i rækken med en sejr på udebane over IK Skovbakken.
Team Sydhavsøerne ligger godt til i mændenes 1. division og kan i dag spille sig op på andenpladsen i rækken med en sejr på udebane over IK Skovbakken.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Green: - Vi står et godt sted

Team Sydhavsøernes forårssæson starter med et hængeparti fra efteråret.
15. januar 2022 kl. 08:00 Af Thomas Lærke Jensen

MARIBO Det er lidt over en måned siden, at Team Sydhavsøerne sidst var i kamp i 1. division.

Hjemmekampen mod Odder 12. december blev den sidste i 2021, da den programsatte kamp mod IK Skovbakken 19. december blev udsat på grund af coronasmitte.

Det hængeparti skal Team Sydhavsøerne afvikle i eftermiddag, når turen går til det nordlige Aarhus, og det der vil blive en total mennesketom Vejlby-Risskov-Hal.

Uden kamp i en måned ser træner Jakob Green med spænding frem til dagens opgør.

- Jeg var sgu lidt ked af, at turneringen sluttede så brat før jul, for vi var rigtig godt kørende på det tidspunkt. Men det synes, jeg stadigvæk vi er. Vi står et rigtig godt sted, mener træneren.

Annonce

Truppen var ramt af en smule corona henover julepausen, men efter træningen begyndte igen i starten af denne måned, har man formået at holde virussen ude af truppen.

- Vi har passet på os selv, og har spillerne haft de mindste symptomer, er de blevet hjemme fra træning, så det er gået godt indtil videre, siger Jakob Green, der også er ganske fortrøstningsfuld omkring det håndboldmæssige.

For første gang i hans halve år som Sydhavs-træner er der nemlig ingen skader i truppen.

- Det er en helt ny situation men jo et positivt problem, at jeg skal til at sætte folk ned på andetholdet for at få spilletid, påpeger Jakob Green, der de første par runder har valgt, at Lukas Eichwald Kristensen, der har ligget stille med en knæskade i fire måneder, skal have spilpraksis på andetholdet for at få kampformen tilbage.

Også Daniel Astrup har siddet ude et par måneder, men også han er meldt fuldt klar til kampen mod Skovbakken.

Annonce

Der har været en del tovtrækkeri de to klubber imellem for at få fastsat en ny spilledato. Især aarhusianerne har trukket den længe, og først så sent som i tirsdags faldt den endelige spilledato på plads.

Noget kunne derfor tyde på, at Skovbakken står en smule svækket og måske mangler nogle bærende kræfter, men det har ikke fokus hos Jakob Green.


Mere erfaring

- Vi skal holde fokus på os selv. Selvfølgelig er vi opmærksomme på, hvad de kommer med af spillere, men vi skal være så dygtige, at vi skal slå dem uanset, hvad de stiller op med. Det krav skal vi stille til os selv, lyder det fra træneren, der også på egen krop har fået en del mere erfaring efter det første halve år i cheftrænerstolen.

- Det betyder noget både i forhold til, hvordan jeg skal styre mit eget hold, og de ting vi gerne vil praktisere, men selvfølgelig også i forhold til de modstandere vi står over for. Der er stor forskel på at se dem på video og så stå over for dem i praksis, har han konstateret.

Team Sydhavsøerne indleder 2022 på en tredjeplads i 1. division, og Jakob Green vil som minimum holde den nuværende placering, der giver oprykningskampe til Håndboldligaen efter den ordinære sæson.

Annonce

- HC Midtjylland er nok kørt på førstepladsen, men vi jagter da så god en placering som muligt. Det kræver som minimum det samme antal point, som vi fik i efteråret (19 point efter første halvsæson, red.), så det er hårde odds, men jeg tror på, at det kan lade sig gøre.

Der er kampstart kl. 16:45 i Vejlby-Risskov-Hallen, og Radio SydhavsØerne sender direkte fra opgøret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE