cookie-og-privatlivspolitik
Lærke Nolsøe skal igen være helt på toppen, hvis NFH skal have noget med hjem fra den svære udekamp mod København, der skal vindes for at bevare medaljedrømmene.
Lærke Nolsøe skal igen være helt på toppen, hvis NFH skal have noget med hjem fra den svære udekamp mod København, der skal vindes for at bevare medaljedrømmene.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Grim statistik skal brydes

NFH skal vinde udekampen i Frederiksberghallen mandag aften for at tro på medaljekampe
15. april 2019 kl. 11:59 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Er der et sted NFH ikke kan fordrage at spille, så er det i Frederiksberg-Hallen i København.

Otte gange har NFH optrådt i den københavnske arena siden oprykningen til Håndboldligaen i 2013, og kun en eneste gang har man taget en sejr med hjem.

Det var til gengæld også den måske vigstigste af dem alle, da man var pisket til at vinde returkampen om det danske mesterskab i maj 2017. Resten er historien om NFH's hidtil eneste mesterskab.

Lige så presset er de gulblusede i aften, når København igen står på den modsatte side af halgulvet i Frederiksberg-Hallen.

Det er endnu en gang vind eller forsvind for NFH, hvis ikke sæsonen endegyldigt skal slutte i aften.

Godt nok resterer der efter i aften endnu en kamp mod TTH Holstebro, men den er aldeles uden betydning, hvis det bliver til nederlag i aften.


Det kan lade sig gøre

Men hvorfor ikke tage ja-hatten på, og tro på at NFH kan bevare spændingen til sidste fløjt? Holdet viste i onsdags på hjemmebane i Næstved mod Odense, at det sagtens kan præstere under pres, selvom der bliver trukket store veksler på ganske få spillere kampen igennem.

Læg dertil at København ikke har set prangende ud i deres seneste to kampe mod Odense og TTH Holstebro.

Problemet er bare, at NFH ikke har været i nærheden af at slå København siden DM-finalen i 2017. Det bedste forsøg udspillede sig vel nok for mindre end tre uger siden i den første slutspilskamp, hvor NFH tabte 26-28 efter en føring på 19-17 midtvejs i anden halvleg.

I den kamp var København uden deres forsvarsstyrmand, holllandske Kelly Dulfer. Hun er med i igen, og med hende på holdet er hovedstadsholdet væsentligt styrket både i defensiven og kontrafasen, som Dulfer er en vigtig del af.

NFH-træner Jakob Larsen er ukuelig optimist og tror naturligvis på sejrschancen i aften.


Skal i krig

- Jeg ved godt, det bliver rigtig svært, og statistikken taler os i mod, men vi viste i onsdags mod Odense, at vi har de kvaliteter, der skal til for at slå de bedste hold, når vi rammer dagen. Pigerne gik i krig i onsdags og den forventning har jeg også i aften, håber Jakob Larsen, der udover sejre i de sidste to kampe også skal håbe på hjælp fra Odense, der skal slå København i sidste runde, før NFH's store kabale kan gå op.

Københavnerne må ikke få flere point end de syv, de er noteret for nu, mens NFH maksimalt kan nå otte.

- Desværre kan vi ikke selv afgøre det, men jeg må puste lidt ekstra tro ind i Odense før deres sidste kamp mod København, forsikrer Jakob Larsen, der jo har sin hustru Kamilla med på det fynske mandskab.

Men inden det kommer så vidt skal København besejres i aften, og kampen kan følges direkte på Radio SydhavsØerne fra kl: 18:30.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce