cookie-og-privatlivspolitik
NFH's venstre back, Johanna Westberg, kan passende fejre sin nylige kontraktforlængelse med en ny storkamp i aften mod Odense.
NFH's venstre back, Johanna Westberg, kan passende fejre sin nylige kontraktforlængelse med en ny storkamp i aften mod Odense.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Håber på en ny pragtpræstation

NFH kan i aften sende Odense ud i alvorlige vanskeligheder.
01. april 2021 kl. 09:10 Af Thomas Jensen

NYKØBING Det gav rystelser i Håndbold-Danmark, da den første runde af DM-slutspillet blev afviklet sidste onsdag. Først slog Aarhus United sensationelt Odense med 27-26, og et par timer senere tikkede endnu overraskelse ind, da NFH i en hæsblæsende håndboldkamp slog favoritterne fra Viborg med 33-32 i en kamp, der er set af flest tv-seere på TV 2 Sport i denne sæson. 142.000 så med i anden halvleg, og det er rekord for både Herre- og Kvindeligaen i denne sæson.

Favoritternes fald i første runde har vendt op og ned på den slutspilspulje, som NFH er en del af.

Det tegner nu helt åbent med to point til Odense, NFH og Aarhus Unted mens Viborg har tre point efter storsejren i aftes over Aarhus United.

Kan NFH drille endnu en favorit i aften, torsdag, når de møder Odense på udebane, kan det blive rigtig sjovt for falstringerne, der har selvtilliden i orden efter otte kampe i streg uden nederlag.


Et såret dyr

- Sejren over Viborg har betydet meget. Det var ligesom kronen på værket efter en lang periode, hvor vi har spillet rigtig godt og leveret gode resultater, siger NFH's cheftræner, Jakob Larsen, der kører ud fra sit hjem i netop Odense til byens store idrætshal med forhåbninger om at drille det fynske storhold, hvor hans hustru Kamilla Larsen optræder i midterforsvaret.

Annonce

Dog er Jakob Larsen udmærket klar over, at det bliver vanskeligt, selvom Odense på det seneste langt fra har leveret de ønskede resultater. Først mistede de muligheden for en kvartfinale i Champions League, da de tabte samlet til norske Vipers Kristiansand, og få dage senere blev de blæst ud af egen hal af et veloplagt Viborg-mandskab, hvilket kostede førstepladsen i Håndboldligaens grundspil. Og senest nederlaget til Aarhus United, der heller ikke var ventet.

- Det er et såret dyr, vi skal møde, og det kan altid være farligt. Men uanset Odenses resultater, så er de favoritter. Det skal de være, siger han og underbygger sin pointe:

- Se på deres hold. De har tre verdensmestre fra Holland og mange danske landsholdsspillere. Deres selvforståelse er ikke til at ryge ud inden en semifinale, siger Jakob Larsen.

- Det kan de ganske enkelt ikke tillade sig, tilføjer Jakob Larsen om fynboerne, der bruger suverænt flest penge på spillere i forhold til de andre klubber i Håndboldligaen.

Omkring 15 millioner kroner har Odense i spillerbudgettet, og de viste deres økonomiske muskler så sent som mellem jul og nytår, da de hentede en af rækkens allerstørste profiler, Mia Rej fra København, der fik en pæn transfersum.

Annonce

Rikke Iversen skadet

En brækket hånd til den tidligere NFH-spiller Rikke Iversen har dog gjort ondt på fynboerne, der uden landsholdsspillerens stærke forsvars -og stregspil har vaklet noget i geledderne, men Jakob Larsen forventer, at de øvrige stepper op nu, hvor fiaskoen lurer.

- Hverken Lois Abbingh eller Nycke Groot har spillet op til deres bedste på det seneste, men når de lugter savsmuld, så kan de hive sig op, og det har jeg en forventning om, siger Jakob Larsen, der har sin normale trup til rådighed, hvor alle føler sig friske.

Om Odense må undvære den tidligere NFH'er Althea Reinhardt, er uvist. Landholdskeeperen har over nogen tid døjet med rygproblemer og spillede ikke mod Aarhus United for en uge siden.

Der er kampstart klokken 20:00 i Odense Idrætshal, og Radio SydhavsØerne sender direkte ligesom TV 2 Sport.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE