cookie-og-privatlivspolitik
Håndboldkvinderne skal besejre Serbien onsdag formiddag for at holde liv i OL-håbet.
Håndboldkvinderne skal besejre Serbien onsdag formiddag for at holde liv i OL-håbet.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sport

Håndboldkvindernes OL-forberedelser er langt fremme

DHF er i fuld gang med OL-forberedelserne, selv om kvindelandsholdet endnu har lang vej til Tokyo. Folg dagens kamp på LIVEBLOG på Folketidende.dk
11. december 2019 kl. 06:28 Af Ritzau

Annonce

Vejen til OL er fortsat lang for det danske kvindelandshold i håndbold, men på ledelsesplan er OL-forberedelserne allerede langt fremme.

Sportschef Morten Henriksen har for længst holdt planlægningsmøder med landsholdsledelsen i form af landstræner Klavs Bruun Jørgensen, assisterende landstræner Lars Jørgensen og holdleder Mette Vestergaard.

- Jeg er vanvittig langt, og der er styr på mange ting. Det er lidt en komisk situation, for allerede for et par måneder siden sad jeg med Klavs, Lars og Mette og snakkede om hvis og hvis.

- Det er også en svær situation for dem, men det er bare nødvendigt. Vi skal være sikre på, at der er styr på det - hvordan hele logistikken skal være, hvis vi får to håndboldhold med til OL, siger Morten Henriksen.

Det mandlige landshold er OL-kvalificeret som regerende verdensmester, men kvindelandsholdet kan i værste fald være ude af OL-billedet onsdag middag.

Det sker, hvis Danmark taber til Serbien i den sidste mellemrundekamp ved VM.

Med en sejr er holdet som minimum sikret en playoffkamp om den syvendeplads, som giver billet til OL-kvalifikationsturneringen.

Først til marts skal billetterne til legene i Tokyo uddeles, og her får Danmark givetvis hård modstand, hvis holdet kommer så langt.

I Dansk Håndbold Forbund (DHF) er det nogle nervepirrende dage. Det ville være en streg i regningen, hvis kvindelandsholdet for anden gang i træk går glip af et OL.

- Det vil være rigtig ærgerligt. Økonomisk er OL en udgift for os, men det er penge, vi rigtig gerne vil af med.

- Vi skal også se det i en større fortælling. I forhold til brandingen af damelandsholdet er det vigtigt, siger Morten Henriksen.

Deltagelse i Tokyo vil gøre fin reklame for det forestående EM i Danmark og Norge om et år.

- Vi har sat OL-kvalifikation som en stor resultatmæssig målsætning. Vi har et landshold, som bliver ældre og mere erfarent, og det synes jeg også, at vi har kunnet se.

- Men der er ingen tvivl om, at der er forskel på fortællingen, hvis vi både har en OL-kvalifikation næste år og et OL op til EM på hjemmebane, hvor vi tror på, at der er en medalje i sigte, siger Morten Henriksen.

Kampen mellem Danmark og Serbien begynder klokken ti dansk tid.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce