cookie-og-privatlivspolitik
Thomas Helveg, der skal assistere Jens Olsen på U/19-landsholdet, kommer med stor erfaring fra 108 A-landskampe for Danmark.
Thomas Helveg, der skal assistere Jens Olsen på U/19-landsholdet, kommer med stor erfaring fra 108 A-landskampe for Danmark.
Foto: Gleb Garanich, Reuters

Sport

Helveg bliver Jens Olsens nye assistenttræner

Landsholdslegende skal hjælpe kommende landsholdsspillere.
28. maj 2020 kl. 18:29 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Det bliver en særdeles erfaren herre, som den nye U/19-landstræner Jens Olsen får ved sin side.

Den tidligere NFC-træner får fornøjelsen af den tidligere landsholdsspiller Thomas Helveg som assistenttræner.


Stor erfaring

Han kommer med en kæmpe erfaring med hele 108 A-landskampe i bagagen, og en udlandskarriere der tæller et italiensk mesterskab med AC Milan samt ophold i Inter, Udinese, Norwich og Mönchengladbach. Desuden vandt han Champions League i 2003 med AC Milan, inden han i 2007 vendte hjem til barndomsklubben OB.

Her blev han sidenhen assistenttræner i to år i en turbulent periode med flere trænerudskiftninger hos fynboerne.

Trænergerningen har været lagt på hylden de senere år, hvor han blandt andet har arbejdet på Strib Efterskoles Fodboldlinje, men nu er han tilbage i landsholdsregi, og det glæder Jens Olsen.

- Det er et rigtig godt match, fornemmer jeg, siger Jens Olsen og fortsætter:

- Vi har haft nogle rigtig gode snakke, og Thomas virker som en enormt sympatisk fyr, som jeg glæder mig helt vildt til at arbejde sammen med, lyder det fra Jens Olsen, der også ser frem til at suge til sig af Thomas Helvegs store internationale rutine.


De unge kan lære

- Han ved, hvad det vil sige at have prøvet fodbold på højeste niveau på egen krop, og det betyder bare ufattelig meget. Noget som vores unge spillere helt sikkert vil kunne lære enormt meget af, fastslår Jens Olsen, der først officielt tiltræder jobbet som U/19-landstræner 1. august, men han har været med til ansættelsen af Thomas Helveg.

Dansk Boldspil-Union vil gerne have tidligere landsholdsstjerner ind omkring deres ungdomslandshold, og udover Thomas Helveg er også Thomas Kahlenberg præsenteret som assistentttræner for U/16-landsholdet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce