cookie-og-privatlivspolitik
20-årige Niels Dahl i Team Sydhavsøernes trøje, som han skal spille i fra næste sæson.
Foto: Privat

Sport

Henter stor sønderjysk bomber

Team Sydhavsøerne fortsætter oprustningen til næste sæson.
14. januar 2020 kl. 12:00 Af Thomas Jensen

Annonce

MARIBO Det er lige før taget på Maribo-Hallerne skal hæves hen over sommeren. Team Sydhavsøerne har nemlig skrevet kontrakt med den 205 centimeter høje Niels Dahl, der kommer fra ligaklubben Ribe-Esbjerg.

Den store kleppert på bare 20 år fra Haderslev spiller venstre back. Han har i denne sæson syv indhop på vestjydernes ligahold, hvor han har scoret otte gange for Håndboldligaens øjeblikkelige nummer tre.

Men potentialet er til mere. Langt mere, hvis man spørger Team Sydhavsøernes sportschef, Morten Juul.

- Der er et stort talent, der passer som fod i hose ind i vores strategi. En spiller, der langt fra er færdigudviklet, som vi kan forme i vores miljø. Jeg har store forventninger til ham. Han er den bomber, vi har manglet, siger Morten Juul, og fortsætter:

- Det er en ønskespiller for os og vores nye træner Ian Marko Fog, der gerne vil have spillere med stor fysik, der kan begå sig både i 1. division og senere hen i Håndboldligaen, fortæller Morten Juul, der sikrede sig Niels Dahls underskrift i kapløb med flere ligaklubber.


Spændende projekt

- Det kom som en overraskelse, at han valgte os, men det er vi selvfølgelig rigtig glade for, lyder det fra sportschefen.

Netop Ian Marko Fog var en af hovedårsagerne til, at Niels Dahl valgte Team Sydhavsøerne.

- Det lyder som et utroligt spændende projekt i Team Sydhavsøerne, og jeg kender Ian Marko Fog som en træner, der er dygtig til at motivere og udvikle unge spillere. Det ser jeg et stort potentiale i, både for mig selv og for holdet.

- Jeg er også meget imponeret over det fysiske setup, som klubben tilbyder. Det tror jeg, kan rykke mig rigtig meget i den rigtige retning, siger Niels Dahl, der har stået lidt i skyggen af Daniel Ingason og Nicolai Nygaard på venstre back i Ribe-Esbjerg, og derfor søger videre i karrieren, der også har budt på 12 ungdomslandskampe.

Han kommer til Team Sydhavsøerne med ambitionen om på sigt at spille i Håndboldligaen.

- Det er helt klart et mål, at vi skal op og spille i Ligaen på et tidspunkt, kommer det fra Niels Dahl, der har lavet en treårig aftale med Team Sydhavsøerne. Og som udgangspunkt skal han koncentrere sig fuldt og helt om håndbolden.


Godt køb af TSØ

Ribe-Esbjergs assistenttræner, Kristian Kristensen, der for år tilbage havde en kort periode som assistenttræner i Team Sydhavsøerne, er tilfreds med at sende Niels Dahl videre i karrieren.

- Han er en spiller, der har brug for kontinuerlig spilletid, og det er der desværre ikke udsigt til hos os lige nu. Jeg synes, han har taget det helt rigtige skridt, og Team Sydhavsøerne har gjort et rigtig godt køb. Han får de varmeste anbefalinger med herfra, og jeg glæder mig til at følge både ham og Team Sydhavsøerne fremadrettet. Det virker som om, at de har noget rigtigt spændende i gang, siger Kristian Kristensen.

Team Sydhavsøerne er ikke færdig med handle ind, understreger Morten Juul, der indtil videre har præsenteret Frederik Sørensen, der allerede er tilknyttet, og altså nu Niels Dahl.

- Vi kigger os om på flere andre positioner, og der vil komme flere nye spillere til, slår han fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce