cookie-og-privatlivspolitik
Regeringen har tidligere afvist, at de danske OL-atleter kunne komme foran i vaccinekøen. Nu kan OL-atleterne få en vaccine uden at springe foran andre. (Arkivfoto)
Regeringen har tidligere afvist, at de danske OL-atleter kunne komme foran i vaccinekøen. Nu kan OL-atleterne få en vaccine uden at springe foran andre. (Arkivfoto)
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Sport

Heunicke: Aftale garanterer OL-atleter coronavaccine

En aftale mellem IOC og Pfizer/BioNTech gør, at danske OL-atleter kan blive coronavaccineret, siger minister.
06. maj 2021 kl. 18:27 Af Ritzau

De danske OL-atleter kan se frem til at blive vaccineret, inden de tager til dette års sommerlege i Tokyo.

Sådan lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Udmeldingen kommer, efter at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og Pfizer/BioNTech tidligere torsdag annoncerede, at de havde indgået en aftale, der gør det muligt for OL-atleter at blive vaccineret mod coronavirus inden OL.

- Det er glædeligt, at vi får ekstra, særligt dedikerede vacciner fra Pfizer/BioNTech til vores danske OL-atleter. Det garanterer vores atleter en vaccine inden afgang til Tokyo, uden at det får betydning for det danske vaccinationsprogram.

- Jeg har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund (DIF), og nu skal de danske sundhedsmyndigheder finde en praktisk løsning på, hvordan atleterne kan få vaccinationerne, siger Heunicke i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

Annonce

Tidligere har den danske regering afvist, at danske OL-deltagere kunne springe foran andre i vaccinekøen, men det bliver altså heller ikke tilfældet nu.

IOC understregede tidligere torsdag, at de doser, Pfizer/BioNTech har tænkt sig at donere, ikke bliver trukket ud af eksisterende vaccineprogrammer rundt omkring i verden.

Flere lande havde allerede inden aftalen mellem IOC og Pfizer/BioNTech garanteret, at deres OL-atleter kunne blive vaccineret inden legene. Blandt andet Holland, Australien og Spanien.

Tidligere har IOC meldt ud, at OL-atleter på IOC's regning ville blive tilbudt en kinesisk vaccine mod coronavirus. Det har DIF afvist som en mulighed.

OL i Tokyo afholdes fra 23. juli til 8. august.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE