cookie-og-privatlivspolitik

Sport

Hjulmand modellerer løs med forvandlet Wass

Efter ni svingende år på landsholdet har Daniel Wass fået succes som fleksibel stamspiller, der kan spille mange pladser.
11. juni 2021 kl. 06:30 Af Ritzau

Få spillere kan rykkes rundt på det danske fodboldlandshold som Daniel Wass.

I de seneste EM-testkampe mod Tyskland og Bosnien-Hercegovina har Daniel Wass spillet både på den centrale midtbane og som kantspiller eller back i højre side.

Under Morten Olsen fik Daniel Wass sin debut på landsholdet i 2011 allerede som 21-årig.

Siden er det dog blot blevet til 30 kampe i rødt og hvidt, og han har haft svært ved at bide sig fast.

Hele ti af landskampene er således opnået under Kasper Hjulmand, som tiltrådte som landstræner sidste sommer efter Åge Hareide.

Annonce

Forud for EM er 32-årige Wass tiltænkt en nøglerolle som den schweizerkniv, der kan udfylde flere forskellige opgaver.

Landstræner Kasper Hjulmand forklarer, hvorfor han i modsætning til sine forgængere satser så massivt på Wass.

- Jeg synes bare, at Daniel er en rigtig god fodboldspiller. Han har spillet så mange kampe i Spanien på et meget højt niveau. Han er en stor spiller i Spanien.

- Han er utrolig fleksibel. Jeg kan godt lide spillere, man kan modellere lidt med. Han kan spille højre back, central midtbanespiller og kantspiller, så han dækker mange pladser, siger Hjulmand.

Efter en lang årrække med sporadiske optrædener for Danmark med svingende succes er Wass en af de første spillere på holdkortet.

Annonce

- Han har gjort det fremragende som højre back for os, men også ved at løbe ind i banen og spille derinde og ved at komme helt op i sidste linje.

- Han har spillet en rigtig god sæson i Valencia, og han har i det hele taget gjort det godt i Spanien over mange sæsoner.

- Siden september, da vi mødtes, og frem til nu har han leveret rigtigt gode præstationer på landsholdet, mener Hjulmand.

Wass har spillet over 200 kampe i La Liga for Celta Vigo og senest Valencia, og han kan godt mærke en forvandling på landsholdet.

- Jeg har fået meget mere erfaring og meget mere kvalitet i mit spil. Og så har jeg måske fået ekstra tillid fra træneren.

Annonce

- Det handler også om, at jeg har udviklet mig som spiller og som person. Det er det, der kommer til udtryk nu, forklarer Wass.

Succesen skyldes også de trænere, Wass har haft. Især defensivt hjalp det at have Marcelino i Valencia.

- Specielt Marcelino i Valencia, som jeg havde i mit første år i klubben. Jeg var tiltænkt en rolle som midtbanespiller, men kom ned som højre back.

- Han var i gåseøjne en meget defensiv træner, så jeg lærte utroligt meget af ham rent defensivt. Jeg har udviklet mig meget defensivt, og det har jeg også bevist i de seneste mange kampe, siger Wass.

Danmark indleder EM lørdag aften mod Finland, og Wass forbereder sig på en rolle som back.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE