cookie-og-privatlivspolitik
Det er ni måneder siden, Ayaka Ikehara pådrog sig en korsbåndsskade. I aften kan hun gøre comeback i hjemmekampen mod Aarhus United.
Det er ni måneder siden, Ayaka Ikehara pådrog sig en korsbåndsskade. I aften kan hun gøre comeback i hjemmekampen mod Aarhus United.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Holdkortet fyldes helt ud i aften

Det lysner for alvor på spillersiden for NFH før aftenens kamp mod Aarhus United.
06. november 2019 kl. 11:40 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING 19 spillere deltog i tirsdagens afsluttende træning inklusiv et par af klubbens ungdomsspillere.

Det har bestemt ikke været hverdagskost for NFH i denne sæson, og træner Jakob Larsen kunne da også glæde sig over, at det japanske islæt Ayaka Ikehara har trænet med i denne uge.

Det er første gang siden, hun pådrog sig en slem korsbåndsskade tilbage i januar måned.

- Hun er med på holdkortet i aften, men om hun kommer til at spille er tvivlsomt. Når man har været ude så længe, som hun har, så tager det noget tid at komme i gear igen, og det har de første træninger også vist, siger Jakob Larsen, der har gode alternativer i Sofie Olsen og Pernille Johannsen på højre fløj.

Dermed mangler kun en knæskadet Mathilde Nielsen, der dog er på vej tilbage, og gravide Emelie Nykvist.


Ser godt ud

Også Johanna Westberg, med nu tre håndboldkampe i benene, er hastigt på vej tilbage. Hun var stærkt skydende ved tirsdagens træning.

- Det ser bedre ud end meget længe, og der er god intensitet i træningen, beretter Jakob Larsen, der kommer med to friske sejre i bagagen. Ganske vist over bundholdene Horsens og TTH Holstebro, som NFH bør besejre, men alligevel avler sejre spilleglæde og selvtillid.

Et faktum man ikke skal underkende, mener Jakob Larsen.

- Det giver bare selvtillid uanset hvem, man slår, og pigerne samtidig kan mærke, at det går den rigtige vej spillemæssigt, lyder det fra en optimistisk Jakob Larsen inden kampen mod Aarhus United i aften.

En klub, som under dette navn spiller sin tredje sæson i Håndboldligaen. Og NFH har aldrig tabt til Aarhus United.

- Det vidste jeg faktisk ikke, men det er da en fin statistik at have med i bagagen, siger Jakob Larsen, der har stor tiltro til, at hans piger kan løse opgaven, som også er en nøglekamp i forhold til de få ledige pladser, der stadig er at spille om, i forhold til top otte og slutspillet.


Vigtig kamp

NFH er lige nu et point efter Aarnus United, der indtager ottendepladsen, og aarhusianerne kan altså overhales i aften med en hjemmesejr.

Jakob Larsen har nærstuderet Aarhus United og er ikke i tvivl om, hvem der skal holdes nede.

- Både Helene Elver og Julie Pontoppidan er enormt stærke i duelspillet mand mod mand, og så har de jo Celine Lundbye, som ikke må få gang i sine skud fra distancen, påpeger Jakob Larsen.

Celine Lundbye Kristiansen blev dansk mester med NFH og rejste sidenhen til Aarhus. Og Jakob Larsen ved godt, hvordan man stopper hende.

- Der skal tages fysisk godt fat i hende fra start. Vi skal vi frem og for at møde hende, så vi kan styre hendes afslutninger.

Celine Lundbye Kristiansens afløser i NFH, Dione Housheer, har været stærkt spillende i sæsonen indtil videre, og det blev mandag belønnet med en plads i den hollandske VM-trup til mesterskaberne i Japan senere på måneden.

Der er kampstart kl. 19:30 i Lånlet Arena i Nykøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce