cookie-og-privatlivspolitik
Hyldest til en kvintet af internationalt dygtige kajakroere. Fra venstre Katrine Jensen, Emma Aastrand Jørgensen, Pernille B. Knudsen, Mark Pedersen og Iris L. Andersen med næstformand i Sportsråd Lolland, Jørgen "Rassi" Rasmussen, og sportchef i Maribo Kajakklub, Finn Larsen, på højre flanke.
Hyldest til en kvintet af internationalt dygtige kajakroere. Fra venstre Katrine Jensen, Emma Aastrand Jørgensen, Pernille B. Knudsen, Mark Pedersen og Iris L. Andersen med næstformand i Sportsråd Lolland, Jørgen "Rassi" Rasmussen, og sportchef i Maribo Kajakklub, Finn Larsen, på højre flanke.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

Hyldest til de unge stjerner

Maribo Kajakklub fejrede sine internationale medaljevindere
25. juli 2019 kl. 19:59 Af Torben Mølgaard

Annonce

Solen stod lavt over Maribo Søndersø onsdag aften, da Maribo Kajakklub traditionen tro med et improviseret grill-party ved klubhuset fejrede sine talentfulde kajakroere med internationale bedrifter på cv'et på dette tidspunkt af sommeren.

Næstformand i Sportsråd Lolland og i dagens anledning repræsentant for Lolland Kommune, Jørgen "Rassi" Rasmussen, delte flittigt ud af blomster og checks til de dygtige kajakroere, mens Finn Larsen fortalte om deres dåd på vej mod podierne.

Emma Aastrand Jørgensen blev naturligvis hædret for sin guldmedalje på 200 meter og bronzemedalje på 500 meter enerkajak ved European Games i Minsk i en konkurrence, der svarer til et EM-stævne.


Emma elsker Szeged

Guldvinderen har ikke haft mange træningsfridage siden triumfen i Hviderusland for en måned siden.

- Vi har trænet på elitecentret i Bagsværd, men jeg har også haft et par dage hjemme i Maribo og trænet i klubben, fortæller Emma Aastrand Jørgensen.

På søndag er det af sted på godt tre ugers træningslejr i Szeged i Ungarn. Samme sted hvor der afvikles VM fra 22. august.

- Jeg elsker dette sted. Der er perfekte forhold, og man behøver ikke tænke på andet end at træne i kajakken, siger Emma Aastrand Jørgensen, der har noget at leve op til efter de fornemme resultater ved European Games.

- Jeg føler egentlig ikke noget pres. Jeg gør det bare så godt, jeg kan, bedyrer viceverdensmesteren på 200 meter enerkajak.

Klubkammeraten Pernille B. Knudsen, der også deltog i Minsk i firerkajakken - uden at få medalje - blev også hyldet og med et pøj-pøj til det forestående VM, hvor hun fik den sidste plads i båden, der også tæller Emma Aastrand Jørgensen.


Den nye stjerne

På ungdomsplan blomstrer talenterne også hos midtlollikkerne. Det er 16-årige Katrine Jensen et levende bevis på. Hun blev hyldet for sin sølvmedalje med Sara Milthers, Hellerup, i 500 meter toerkajak ved U/18 EM i tjekkiske Racice.

Duoen rejser allerede i næste uge til U/18-VM i Rumænien i forsøg på at hente endnu en medalje.

- Selvfølgelig går vi efter en plads på podiet, men konkurrencen er hårdere ved VM, så en top-5 placering vil være godkendt, siger Katrine Jensen.

Ligeledes var der også blomster og og ros til to af de yngste medaljetagere i klubben, nemlig Iris L. Andersen og Mark Pedersen, der havde stor succes ved de nordiske mesterskaber på maratondistancen.

Her vandt Iris L. Andersen både guld i ener- og toerkajak. I sidstnævnte disciplin med Trine Pedersen, der på grund af et cykelstyrt var fraværende.

Det var Mark Pedersen til gengæld ikke, og han blev som eneste "hane" i kurven hyldet for guld i både ener- og toerkajak for U/16 og sølv i enerkajak for senior.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

Annonce