cookie-og-privatlivspolitik
Anne-Marie Rindom har fået en lovende start i Laser Radial-konkurrencen. For fem år siden fik hun bronze ved legene i Rio.
Anne-Marie Rindom har fået en lovende start i Laser Radial-konkurrencen. For fem år siden fik hun bronze ved legene i Rio.
Foto: Carlos Barria/Reuters

Sport

I sejlernes OL-container dufter det af tarteletter

De danske sejlere har droppet hotelmaden. De har taget deres egen kok med til OL for at kunne præstere bedre.




26. juli 2021 kl. 14:00 Af Ritzau

Mens flere af konkurrenterne må nøjes med hotellets mad langt væk fra de olympiske sejlkonkurrencer, så har de danske OL-sejlere taget deres egen kok med til OL i Tokyo.

Maden bliver endda indtaget lige nede ved havnen i Enoshima, hvor Dansk Sejlunion har indrettet en container med møbler, god stemning og alskens fornødenheder.

- Det dufter lidt af tarteletter, for vi får også lidt dansk mad, siger medaljehåbet Anne-Marie Rindom.

- Når vi er ude at sejle, så er det vigtigt at spise nok. Specielt når vi er i gang mange dage i træk, fordi vi skal have fyldt energi på.

- Det kan indimellem være et problem at få mad nok. Og så hjælper det, hvis maden samtidig er lækker, siger hun.

Annonce

Rindom har fået en god start på OL, hvor hun efter de fire første sejladser er samlet nummer tre i Laser Radial.

Sejlerne fra flere af de andre nationer er ikke lige så privilegerede som danskerne. Det fortæller Maria Thusgaard fra den 49'er FX-båd, der først skal i konkurrence natten til tirsdag dansk tid.

- Mange af de andre sejlere bor langt væk, og det mad, som leveres gennem OL-setuppet, er ikke helt på samme niveau.

- Så at vi kan komme direkte ind ude fra vandet og få vores frokost og aftensmad, som bare står klar til os, det skaber en god ro, og det gør, at vi bedre kan præstere, siger Thusgaard.

Makkeren fra 49'er FX-båden, Ida Maria Baad, fortæller, at hotelmaden er meget ensformig.

Annonce

- På hotellet er der cornflakes til alle tre måltider - og også ris til morgenmaden.

- Derfor er det lækkert, at vi kan nøjes med at tage morgenmaden der, og så kan vi spise resten af vores mad i containeren, siger hun.

Det er kokken Rasmus Bundgaard Nielsen fra Dansk Gastronomisk Union, der står for maden på havnen i Enoshima 60 kilometer syd for Tokyo. Kokken er holdkaptajn for det danske cateringlandshold.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE