cookie-og-privatlivspolitik
Fodbold og integration har været en stor succes i Lindholm-kvarteret i Nykøbing, hvor 29 børn og unge er blevet meldt ind i en fodboldklub.
Fodbold og integration har været en stor succes i Lindholm-kvarteret i Nykøbing, hvor 29 børn og unge er blevet meldt ind i en fodboldklub.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Integration og bolder en stor succes

Lokalt fodboldprojekt nomineret til pris.
18. februar 2020 kl. 18:19 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING DBU Lolland-Falster søsatte i 2019 i samarbejde med Nykøbing FC og Toreby-Grænge Boldklub, Guldborgsund Kommune og Danmarks Idrætsforbund projektet Fodbold, dannelse og integration i boligområdet Lindholm i Nykøbing. Formålet var at få flere tosprogede børn til at spille fodbold og blive en integreret del af det danske foreningsliv.

Projektet har formået at aktivere 45 børn, og heraf er de 29 af dem blevet medlem af enten Nykøbing FC eller Toreby-Grænge Boldklub.

Den store succes har Dansk Boldspil Union (DBU) også fået øje på, da projektet er blevet nomineret til DBU's "En del af noget større-prisen".

Den uddeles én gang om året til et projekt, der har fremmet fodboldspillet for befolkningsgrupper eller minoriteter, der kan have svært ved at finde vej ind i den danske foreningsverden.

- Vi er glade og stolte over at være nomineret til prisen, men vi synes i al beskedenhed også, at det er et knaldgodt projekt, som har vist sig at være en stor succes, siger DBU Lolland-Falsters administrationschef, Thomas Bonde Jensen, der håber at mange lokale vil gå ind og afgive deres stemme.

Udover det lokale projekt er tre andre klubber nomineret til hæderen der uddeles på DBU's repræsentantskabsmøde 29. februar.

Det er projekter i FC Nordsjælland, HIK og Tornby IF ved Hirtshals, der også er nomineret til prisen, som man kan stemme på ved at gå ind på www.dbu.dk under "Fodboldpriser 2019".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce