cookie-og-privatlivspolitik

Sport

Irsk klatrer slår Roglic og Carapaz i bjergfinale

Dan Martin havde mest at skyde med i bjergfinalen på 3. etape af Vuelta a España.
22. oktober 2020 kl. 18:00 Af Ritzau

Annonce

Den irske bjergspecialist Dan Martin (Israel Start-Up Nation) vandt torsdag 3. etape af Vuelta a España i en bjergdyst med de øvrige favoritter.

Tættest på var løbets førende rytter, Primoz Roglic (Jumbo-Visma), og Ineos-kaptajn Richard Carapaz, men de kunne ikke følge Martin på de sidste meter af kategori 1-stigningen, som førte op til målstregen.

Det var anden gang i karrieren, at Dan Martin vandt en etape i Vueltaen. Første gang var i 2011, hvor han kørte for Garmin-holdet.

Med sejren tog han ti bonussekunder, men fordi Roglic også hentede bonussekunder på andenpladsen, fører sloveneren fortsat. Han har fem sekunder ned til Martin, mens Carapaz er på tredjepladsen.

Den hårde indledning på Vueltaen fortsatte med tredje bjergetape på stribe i det - for etapeløbet - usædvanlige efterårsvejr med regn og vind.

Seks ryttere prøvede lykken og kørte afsted i et udbrud på den 166 kilometer lange etape, men feltet havde ingen intentioner om at lade udbryderne køre om etapesejren.

Udbryderne blev holdt i kort snor, og frem mod foden af den afsluttende kategori 1-stigning, La Laguna Negra de Vinuesa, blev tempoet sat i vejret.

Med syv kilometer igen var alt samlet, og Ineos satte et hårdt tempo for at køre kaptajn Richard Carapaz i en god position.

Allerede inden etapen havde ecuadorianeren meldt om gode ben, men han forsøgte ikke at angribe.

I stedet var det Trek-franskmanden Kenny Elissonde, som prøvede at stikke af med tre kilometer til mål.

Han blev hurtigt hentet, og i stedet lykkedes det Clement Champoussin (AG2R) at vriste sig kortvarigt fri af favoritgruppen. Også han blev halet ind, og så stod det klart, at etapen skulle afgøres i en spurt blandt løbets bedste klatrere.

Her tog Dan Martin tidligt fronten, og han formåede at holde de øvrige konkurrenter bag sig i den stejle finale.

Etapen blev desuden en stor skuffelse for Esteban Chaves (Mitchelton-Scott), som fik en defekt på den sidste stigning og tabte mere end et minut.

Danske Niklas Eg (Trek) blev bedst placerede dansker som nummer 18 på etapen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce