cookie-og-privatlivspolitik
Manuel Locatelli blev med sine to mål den store helt i Italiens 3-0-sejr over Schweiz, der sender italienerne videre til ottendedelsfinalerne ved EM.
Manuel Locatelli blev med sine to mål den store helt i Italiens 3-0-sejr over Schweiz, der sender italienerne videre til ottendedelsfinalerne ved EM.
Foto: Ettore Ferrari/Ritzau Scanpix

Sport

Italien kører Schweiz over og sikrer avancement

Manuel Locatelli scorede to flotte mål, da Italien slog Schweiz med 3-0 og sikrede sig avancement fra gruppen.
16. juni 2021 kl. 22:54 Af Ritzau

Italien er som det første hold ved EM klar til ottendedelsfinalerne.

Det står klart efter en 3-0-sejr over Schweiz, som betyder, at italienerne mindst bliver nummer to i gruppe A.

Sassuolo-stjernen Manuel Locatelli blev med to scoringer den store helt for Italien. Den første faldt efter fremragende sammenspil med holdkammeraten fra Sassuolo, Domenico Berardi.

Angriberen Ciro Immobile nettede til 3-0 i slutfasen.

Italien har nu seks point og en målscore på 6-0 inden sin sidste kamp i gruppen, og det antal kan hverken Tyrkiet eller Schweiz nå.

Annonce

Italienerne spiller derfor udelukkende om førstepladsen i gruppen, når det går løs mod Wales i Rom på søndag.

Schweiz står efter nederlaget noteret for ét point efter to kampe og kan stadig gå videre, men det kræver en sejr over Tyrkiet i Baku på søndag. En kamp, som det tyrkiske mandskab også skal vinde, hvis det skal være aktuel til ottendedelsfinalerne.

Sejren over Schweiz var Italiens tiende i træk i alle turneringer, og holdet har i de ti kampe scoret 31 mål, mens modstanderne slet ikke har fundet vej til målet.

Efter en stille start fik Italien godt fat i første halvleg, hvor Schweiz blev holdt nede på et fåtal af chancer, mens italienerne selv skabte en lille håndfuld gode muligheder.

Efter 19 minutter nettede forsvarsveteranen Giorgio Chiellini efter et hjørnespark og en hovedstødsduel, som han selv var en del af. Men VAR spottede en arm på bolden fra Chiellini, og scoringen fik ikke lov at stå.

Annonce

Kort efter måtte Chiellini udgå med en skade, men det tog ikke brodden af Italien, der kom på 1-0 efter 26 minutter, hvor de to Sassuolo-kammerater kombinerede på smukkeste vis.

Midtbanespilleren Manuel Locatelli slog bolden ud til kantspilleren Domenico Berardi, og han trak ind i feltet og fandt skråt tilbage en fremadstormende Locatelli, der let scorede fra kort afstand.

Schweiz forsøgte sig med en offensiv udskiftning i pausen og havde en kortvarig opblomstring, men det førte ikke meget med sig over for et bundsolidt hjemmehold.

Efter 52 minutter spillede Italien bolden tålmodigt rundt, indtil den havnede hos Locatelli, der upresset huggede bolden ind bag en prisgivet Yann Sommer fra kanten af buen.

Gassen gik efterhånden helt af ballonen for Schweiz i kampens slutfase, hvor Immobile sparkede sit andet mål i turneringen i nettet bag en denne gang ikke helt sagesløs Sommer.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE