cookie-og-privatlivspolitik
Peter Ankersen (th.) og Genoa har skæbnen i egne hænder, når holdet nok en gang spiller for overlevelse
Peter Ankersen (th.) og Genoa har skæbnen i egne hænder, når holdet nok en gang spiller for overlevelse
Foto: Massimo Pinca/Reuters

Sport

Italiens ældste klub skal igen redde sig på sidste dag

Danskerklubben Genoa skal ligesom i sidste sæson spille for overlevelse i Serie A i sidste spillerunde.
02. august 2020 kl. 10:46 Af Ritzau

Annonce

Genoa Cricket and Football Club, i daglig tale bare Genoa, er Italiens ældste fodboldklub og landets første nationale fodboldmester.

Men fordums styrke er temmelig langt væk i dag, hvor man godt kan forstå, hvis klubbens fans efterhånden har lettere flossede nerver.

Klubben fra 1893 har ni italienske mesterskaber på cv'et, men det seneste kom helt tilbage i 1924, og det seneste årti har Genova-klubben primært specialiseret sig i overlevelse.

Søndag aften er det igen truslen om nedrykning, der er på menuen for danskerklubben og fansene, når Verona gæster Stadio Luigi Ferraris.

Lukas Lerager, Peter Ankersen og Lasse Schöne, som alle slår sine folder i klubben, har et enkelt point ned til Lecce, der er placeret på den triste side af nedrykningsstregen.

Der er lagt op til en spændende afgørelse, og måske kan Genoa trække på den erfaring, klubben har med nedrykningsspøgelset.

Sidste år spillede holdet 0-0 ude mod Fiorentina i sidste spillerunde, og da Inter med en scoring i 81. minut slog Empoli, var de to hold a point, men Genoa overlevede på at være bedre indbyrdes end Empoli.

I denne sæson er det Genoa, som er et point foran Lecce, og landets ældste klub har endda overtaget i det indbyrdes regnskab. Så Lecce er tvunget til at slå Parma hjemme, hvis holdet vil have en chance for at overleve.

Men Genoa er en erfaren overlever.

Hvis holdet klarer frisag søndag, vil det være fjerde gang i de seneste ni sæsoner, at holdet ender på pladsen lige over nedrykningsstregen. Og de seneste to år vil overlevelsen så være blevet sikret på sidste spilledag.

Genoas tre danskere har alle fået pænt med spilletid på det seneste, hvor holdet dog har tabt med samlet 0-8 i de to seneste kampe mod henholdsvis Inter og Sassuolo.

Der bliver spillet fire andre kampe søndag, hvor Serie A rundes af. Men der er ikke noget på spil i de tre øvrige kampe ud over Genoas og Lecces.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce