cookie-og-privatlivspolitik
Jacob Baagøe er blevet ansat som fysisk træner og fysioterapeut for det mandlige U/19-landshold i håndbold.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Jacob Baagøe til landshold

Dansk Håndbold Forbund har ansat Team Sydhavsøernes fysiske træner og fysioterapeut
09. oktober 2018 kl. 15:00 Af Allan Plenborg

Annonce

MARIBO Jacob Baagøe, fysisk træner i Team Sydhavsøerne, har fået et tilbud fra Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen, som han ikke kunne sige nej til.

DHF-sportschefen spurgte Jacob Baagøe, om han ville være interesseret i at blive både fysisk træner og fysioterapeut for det mandlige danske U/19-landshold.

- Jeg skulle ikke bruge lang tid på at takke ja, erkender Jacob Baagøe, som er performance specialist og sportsfysioterapeut.

Baagøe har underskrevet en toårig kontrakt med DHF, og han mener, at det er arbejdet i Team Sydhavsøerne, der har banet vejen til landstrænerjobbet.

- Vores arbejde i Team Sydhavsøerne har givet genlyd, er Jacob Baagøe overbevist om.


Fortsætter i Sydhavsøerne

Jacob Baagøe fortsætter arbejdet i Team Sydhavsøerne, hvor han både er fysisk træner og behandler. Ligeledes vil han fremdeles drive sin klinik i København, som han ejer sammen med tre partnere - blandt andre landsholdsspilleren Mikkel Hansen.

- Klinikken vil fortsat være omdrejningspunktet, men det er klart, at jeg får meget mere at se til, når jeg også skal være med omkring U/19-landsholdet, siger Jacob Baagøe.

Udover ny fysisk træner og fysioterapeut har U/19-landsholdet fået ny landstræner i Simon Sørensen, der er assistenttræner for Erik Veje Rasmussen i Århus Håndbold, og ny assistenttræner i Mathias Albrecktsen fra GOG og Oure.

På U/19-landsholdet kommer Jacob Baagøe til at arbejde sammen med Team Sydhavsøernes store talent, Lauritz Reinholdt Legér, som i sommer var med til at vinde EM-bronze for U/18-landshold. I øvrigt sammen med Jeppe Cieslak, der har en fortid i Team Sydhavsøerne.

Hverken Legér eller Cieslak er dog med i den nye landsholdstrup. Men det skyldes udelukkende, at det ny landstrænerteam ønsker at se nærmere på spillere, som har befundet sig lige uden for landsholdet.

I januar udtages truppen, som man vil arbejde med frem mod VM i sommeren 2019.


Stor erfaring

Sportschef Morten Henriksen glæder sig over den ny landstræner-trio, som med deres faglighed bliver en stor gevinst for talentudvikling. Om Jacob Baagøe siger han:

Jacob kommer med stor erfaring i arbejdet med unge, talentfulde atleter, ligesom han har en spændende erfaring med fysisk træning, der er brugbar i forhold til vore unge spillere udvikling.

Jacob Baagøes første arbejde i DHF-regi bliver landsholdssamlingen i Skærbæk i Sønderjylland fra 22. til 26. oktober.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tillykke til folkestyret 24. juni 2019 kl. 00.22

AF: LOTTE HINRICHSEN LARSØ

Til byrådet vedr.… 19. juni 2019 kl. 16.53

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

Annonce