cookie-og-privatlivspolitik
Team Sydhavsøernes Nichlas Bomholt er kommet sig hurtigt over sin skulderskade og har meldt sig klar til eftermiddagens udekamp mod HC Odense.
Team Sydhavsøernes Nichlas Bomholt er kommet sig hurtigt over sin skulderskade og har meldt sig klar til eftermiddagens udekamp mod HC Odense.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Jagten på toppen starter på Fyn

Team Sydhavsøerne indleder anden halvsæson på udebane mod oprykker.
12. januar 2019 kl. 08:00 Af Thomas Jensen

Annonce

MARIBO Den officielle målsætning hedder top-5 i 1. division for Team Sydhavsøerne, men internt er det trejdepladsen, som spillerne kigger på, og her ved indgangen til anden halvsæson er der tre points op til Skive, der indtager den plads.

Derfor er der heller ikke råd til mange svinkeærinder. Og slet ikke mod bundhold, som er et af dem Team Sydhavsøerne møder i eftermiddag i Dalum-Hallen, når HC Odense tager imod.

Fynboerne rykkede op før denne sæson med ambitioner om at bide sig fast i rækken, men indtil videre har man ikke kunne leve op til den målsætning, da man kun har skrabet fem points sammen og frister en tilværelse som næstsidst med stor fare for at få en returbillet til 2. division.


Sydhavsøerne favoritter

Derfor er det en kamp, som Team Sydhavsøerne er favoritter i, og det negligerer assisterende træner Nick Szwiec da heller ikke før kampen.

- Selvfølgelig er det en kamp, vi skal vinde. Men så let er det bare ikke, pointerer han og minder om, at Team Sydhavsøerne tabte til et andet bundhold Stoholm kort før jul.

Den lange kamppause på en måned hen over julen har ifølge Nick Szwiec været et godt afbræk, som er brugt fornuftigt.

- Der er blevet trænet rigtig godt, og vi har brugt pausen på at indføre en lidt anderledes forsvarsstrategi, hvor modstandernes skytter skal mødes og tackles lidt længere fremme i banen, så vi på den måde gerne skulle få nogle flere redninger fra keeperne, fortæller Nick Szwiec, der brugte taktikken med stor succes i udekampen kort før jul mod Ølstykke/Jyllinge, hvor man vandt 29-26.

- Men Odense bliver ikke nogen nem opgave. Vi havde store problemer med dem på hjemmebane (Team Sydhavsøerne vandt til sidst 28-25, red.), og i sidste sæson måtte vi ud i forlænget spilletid i pokalturneringen for at besejre dem, og det er et hold med et klart spillemæssigt koncept, som vi har stor respekt for, udtaler Nick Szwiec.

Han har også brugt julepausen på at få et par spillere klar igen efter skader.


Vilstrup og Bomholt klar

Nichlas Bomholt fik en skulderskade i december, men er kommet sig hurtigere end først antaget.

- Heldigvis går det stærkere end forventet, og jeg er fuldt ud klar til at deltage i forsvarsspillet, men det kniber stadig med at skyde helt igennem, siger Nichlas Bomholt, der har meldt sig klar til dagens kamp.

Det har Martin Vilstrup også. Topscoreren har brugt julepausen til at få opereret nogle åreknuder væk i højre ben, og det er forløbet, som det skal.

Han har godt nok kun trænet fuldt med i en uges tid, men det anser han ikke som noget problem.

- Der er ingen problemer. Jeg er fuldstændig klar, og formen er stadig, hvor den skal være, siger Martin Vilstrup.

Der er kampstart i eftermiddag kl. 16:30 i Dalum-Hallen, og opgøret kan følges direkte i Radio Sydhavsøerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

AF: JOHN WENNERWALD

Svigt i daginstitutioner 02. juni 2019 kl. 22.49

Annonce