cookie-og-privatlivspolitik
Jakob Green Jensen vender tilbage til Sydhavsøerne - ikke som spiller men som cheftræner fra 1. maj.
Jakob Green Jensen vender tilbage til Sydhavsøerne - ikke som spiller men som cheftræner fra 1. maj.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Jakob Green afløser Zanotti

Team Sydhavsøerne henter gammel kending tilbage - denne gang som cheftræner.
13. april 2021 kl. 12:00 Af Allan Plenborg

MARIBO I sommeren 2015 kom Jakob Green Jensen til Team Sydhavsøerne på en treårig kontrakt som klubbens største profil og suverænt dyreste spiller. 2½ år senere blev kontrakten ophævet. Men nu vender Jakob Green Jensen tilbage til Team Sydhavsøerne.

Det sker ikke som spiller. Men derimod som cheftræner.

Team Sydhavsøernes sportschef, Morten Juul, og Jakob Green Jensen har, som tilfældet for små seks år siden, underskrevet en treårig fuldtids kontrakt.

Men denne gang skal den ikke annulleres i utide. Den skulle gerne løbe samtlige tre år, er håbet naturligvis.


Forfulgt af skader

Jakob Green Jensen og Team Sydhavsøerne fik aldrig det ønskede ud af samarbejdet i den tid, hvor Jakob Green Jensen var aktiv håndboldspiller i klubben. Allerede i august 2015, altså efter et par måneder i klubben og en god uge inden den første turneringskamp, rev han akillessenen over. Det kostede en lang håndboldpause.

Annonce

Senere fulgte følgeskader, hvorfor han aldrig fandt det niveau, som han havde, da han kom til Team Sydhavsøerne fra ligaklubben Team Tvis Holstebro.

Ser man bort fra Jakob Green Jensens seneste år som håndboldspiller, har han haft en flot karriere med tre danske mesterskaber med GOG og AG København samt 13 A-landskampe.


Kunne ikke sige nej

Nu er det trænervejen, han vil gå. Og han glæder sig til at stå i spidsen for Team Sydhavsøernes 1. divisionsmandskab, hvor han afløser Johan Zanotti, som han nåede at træne under i et halvt år.

- Jeg fik et tilbud fra Team Sydhavsøerne, som jeg ikke kunne sige nej til. Jeg glæder mig sindssygt meget til at vende tilbage, siger Jakob Green Jensen, som blev præsenteret for spillerne forud for mandagens træning i Hafnia-Hallen i Valby.

Jakob Green Jensen kommer ikke til at lave revolutioner i Team Sydhavsøerne. Det slår han fast.

Annonce

- Jeg er pragmatiker og vil gå ydmygt til opgaven. Hvordan vi skal spille, afhænger af de spillertyper, vi har. Jeg kommer ikke til at ændre på måden, hvorpå Team Sydhavsøerne spiller, men jeg vil naturligvis komme med mine input, siger Jakob Green Jensen, som bor på Nørrebro i København med kæreste og en datter.

Jakob Green Jensen, der har taget en bachelor, siden han forlod Team Sydhavsøerne kort før jul 2017, har ikke tidligere virket som træner, men han har tilmeldt sig et prof-trænerkursus, som han vil gennemføre i sommermånederne.

- Jeg er naturligvis grøn i trænerfaget, men jeg får gode, kompetente folk omkring mig, siger Jakob Green Jensen og peger på assistenttræner Nick Szwiec, de to fysiske trænere Jacob Baagøe og Mikael Munch Hansen samt holdleder Peer Jensen.


Et større sats

Sportschef Morten Juul lægger ikke skjul på, at det er et større sats at skrive kontrakt med en uprøvet træner.

- Mange trænere har budt sig til og mange med et fint træner-cv, men vi mener, at Green besidder et potentiale, som passer til Team Sydhavsøerne, siger Morten Juul, som tilføjer, at han er gået efter en træner, der kan læse spillernes behov.

Annonce

Jakob Green Jensen tiltræder allerede 1. maj.

- Så kan han og spillerne lære hinanden at kende, inden de går på sommerferie i slutningen af juni, siger Morten Juul.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE