cookie-og-privatlivspolitik
En unavngiven regeringskilde siger til avisen The Times, at Japans regering har besluttet at aflyse OL på grund af corona. Talsmand for regeringen afviser, at det er tilfældet. (Arkivfoto)
En unavngiven regeringskilde siger til avisen The Times, at Japans regering har besluttet at aflyse OL på grund af corona. Talsmand for regeringen afviser, at det er tilfældet. (Arkivfoto)
Foto: Kim Kyung Hoon/Reuters

Sport

Japans regering afviser melding om OL-aflysning

Japans regering arbejder stadig på at holde OL, siger premierminister og talsmand efter melding om aflysning.
22. januar 2021 kl. 01:20 Af Ritzau

Annonce

Det er løgn og latin, at Japans regering skulle have besluttet at aflyse OL i Tokyo på grund af coronavirus.

Det siger talsmand for den japanske regering Manabu Sakai fredag, efter at avisen The Times tidligere samme dag skrev, at regeringen i internt har lagt sig fast på at aflyse legene.

Avisen citerer et ledende medlem af regeringen, der ikke er navngivet.

Den unavngivne kilde siger, at den japanske regering lige nu arbejder på at finde en måde at aflyse OL på uden at tabe ansigt, og at der i stedet arbejdes på at skaffe OL til Tokyo i 2032.

- Ingen vil være den første til at sige det, men konsensus er, at det bliver for svært (at afholde OL, red.). Personligt tror jeg ikke på, at det kommer til at ske, siger regeringskilden til avisen.

Annonce

I en tale fredag i parlamentet siger Japans premierminister, Yoshihide Suga, uden at forholde sig direkte til The Times' historie, at han stadig er fast besluttet på at afvikle OL.

Samme melding kommer fra de japanske OL-arrangører i Tokyo og fra Tokyos guvernør, Yuriko Koike.

Ifølge guvernøren har der ikke været en eneste snak på øverste beslutningsniveau om at aflyse legene, og guvernøren vil nu gå videre med en klage mod The Times.

Historien om den mulige OL-aflysning får ikke Danmarks Idrætsforbund (DIF) til at ændre planer eller sætte forberedelserne på pause. Det fortæller OL-chef de mission Søren Simonsen til Ritzau.

- Vi er meget fortrøstningsfulde. Der skal mere substans i rygterne, før det får nogen betydning for os. Vi har ikke fået indikationer på andet, end at OL bliver gennemført, siger han.

Annonce

Japan er sluppet mere nådigt igennem coronapandemien end mange andre økonomisk stærke lande.

Flere nylige virusudbrud har dog på det seneste fået landet til at lukke sine grænser og erklære nødretstilstand i Tokyo og andre store byer.

Meningsmålinger viser desuden, at omkring 80 procent af japanerne ønsker, at OL bliver aflyst af frygt for, at tilstrømningen af tusindvis af atleter fra hele verden vil få virusset til at sprede sig yderligere.

Alligevel har de japanske OL-arrangører, regeringen og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) indtil videre holdt fast i, at legene vil blive afholdt som planlagt med start 23. juli.

Præsidenten for IOC, Thomas Bach, sagde så sent som torsdag under et interview med det japanske medie Kyodo News, at han "ikke ser nogen grund til at frygte, at OL bliver udskudt".

Annonce

Fredag slår IOC ligeledes fast i en udtalelse, at historien om planerne om en OL-aflysning ikke er sand, og at alle parter arbejder sammen om at forberede et "succesfyldt OL denne sommer".

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE