cookie-og-privatlivspolitik
Den tidligere NFC-cheftræner Jens Olsen er blevet udnævnt til ny dansk U/18-U/19-landstræner.

2

Billeder

Den tidligere NFC-cheftræner Jens Olsen er blevet udnævnt til ny dansk U/18-U/19-landstræner.
Foto: Claus Hansen

Sport

Jens Olsen ny landstræner

Tidligere NFC-træner scorer topjob i DBU
12. maj 2020 kl. 13:17 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Den tidligere Nykøbing FC-træner Jens Olsen bliver ny landstræner for det danske U/18-U/19-landshold. Det offentliggjorde Dansk Boldspil-Union, DBU, her til formiddag i en pressemeddelelse.

Jens Olsen har efter afskeden med Nykøbing FC for et år siden stået uden trænerjob, men har færdiggjort sin P-træner uddannelse. Den højeste træneruddannelse i Danmark, og det lønner sig nu.

- Man bliver ikke landstræner i Danmark uden P-træneruddannelse, siger DBU's talentudviklingschef Flemming Berg, der står bag ansættelsen af Jens Olsen, som han har store forventninger til.

- Vi har haft et godt øje til Jens Olsen, siden han var ungdomstræner i Lyngby, hvor han fik et rigtig godt ry, og siden da har vi også fulgt det gode og strukturerede arbejde, han lavede i Nykøbing FC, hvor han byggede holdet stille og roligt op over tid. Det er noget, vi lægger vægt på i DBU, lyder det fra Flemming Berg.

Han har forhandlet med Jens Olsen en lille måneds tid og udstyret ham med en treårig kontrakt.


Tror på Jens

- Det er et udtryk for, at vi tror ekstremt meget på Jens, men også et udtryk for, at der sker en ændring i strukturen, der skal overgå til en slags Nations League, som man knder det fra A-landsholdet, så han har med de samme spillere at gøre i tre år fremadrettet, fortæller Flemming Berg.

For Jens Olsen var det et job, han simpelthen ikke kunne sige nej til, da han fik det tilbudt.

- Det er tæt på at være et ønskejob for mig, sagde en glad Jens Olsen her til formiddag.

Flere klubber har været ude efter Jens Olsen i det seneste år, men først nu var mavefornemmelsen den rigtige.

- Jeg er glad for, at jeg har haft is i maven og ventet på det helt rigtige tilbud. Det føler jeg, det her er, og jeg glæder mig ekstremt meget til at komme i gang, siger Jens Olsen, der skal indgå i en landstrænergruppe, hvor A-landstræner Kasper Hjulmann selvfølgelig også er med. Men også de øvrige landstrænere ser Jens Olsen frem til at arbejde sammen med.


Spændende dialog

- Det bliver enormt inspirerende at arbejde sammen med så mange dygtige fodboldtrænere, men også det at komme ud i klubberne og følge det daglige arbejde med spillerne, og have dialog med de mange dygtige klubtrænere, er noget jeg ser rigtig meget frem til at komme i gang med, lyder det fra Jens Olsen, der også går ydmygt ind til opgaven.

- Jeg er pisse stolt af, at en træner fra Lolland-Falster kan banke døren ind til et job som dette her. Det viser bare, at hvis man virkelig vil det og vil bruge den tid, der skal til samtidig med, at man skal have en god portion tålmodighed, så kan det lade sig gøre. Jeg håber da, at det kan inspirere andre lokale trænere til at gå samme vej.

Ansættelsen som ungdomslandstræner er en fuldtidsstilling, og det betyder, at Jens Olsen må sige farvel til lærerjobbet på Gunslevholm Idrætsefterskole, hvor han har været ansat i 16 år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce