Annonce
Sport

Jens Stryger fanget i coronavirus-krise

Jens Stryger Larsen befinder sig i det nordøstlige Italien og ved ikke, hvornår han får lov at rejse hjem. Foto: Henning Bagger, Scanpix

Fodboldspilleren, der stammer fra Sakskøbing, bor nu i Italien, som er hårdt ramt af coronavirus.

UDINE Det er sket en hel del i Jens Stryger Larsens fodboldkarriere, siden han som bette knægt med grydefrisure fisede rundt på B. Frems boldbaner i sine små Adidas-fodboldstøvler.

Allerede dengang havde Jens Stryger Larsen kun én ting i hovedet, og det var drømmen om at leve af at sparke til en læderbold og komme på landsholdet.

I dag befinder han sig cirka 1300 kilometer syd for barndomsbyen Sakskøbing. Han er professionel fodboldspiller i Serie A-klubben Udinese, og lollikken er samtidig fast mand på det danske landshold.

Men for tiden er tilværelsen som professionel fodboldspiller slet ikke, som den plejer at være.

Jens Stryger Larsen er involveret i den store coronavirus-krise, der netop nu huserer i støvlelandet og resten af hele verden. Over 15.000 personer er eller har indtil videre været smittet med coronavirus i Italien.

Over 1000 er indtil videre døde, og dermed er Italien det land i Europa, der er hårdest ramt af coronavirus. Italien har samtidig den højeste dødelighed med cirka 6,2 procent af de smittede.

I den røde zone

Jens Stryger Larsen bor i Udine i det nordøstlige Italien sammen med sin forlovede Emilie. Netop Norditalien er det mest udsatte område.

Udine er med sine cirka 100.000 indbyggere ligesom resten af landet i den såkaldte røde zone, så situationen er ganske alvorlig, fortæller Jens Stryger Larsen til Folketidende.

- Efter regeringen sagde, at folk skulle blive hjemme fra arbejde, skolerne og universiteterne blev lukket, større offentlige arrangementer blev aflyst og restauranter skulle holde lukket efter klokken 18, er der meget færre mennesker i gaderne, når jeg går tur med min hund. Folk respekterer tydeligvis de restriktioner, der er kommet.

- Regeringen siger, at hele Italien er en rød zone, så jeg ved ikke, om jeg får lov til at rejse hjem. Der sker så meget fra dag til dag, så jeg er nødt til at afvente, og det er selvfølgelig med til at stresse en lidt, da jeg ikke kan planlægge noget, forklarer lollikken.

Landsholdets planlagte testkampe 27. marts mod Færøerne i Herning og 31. marts mod England på Wembley er blevet aflyst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tjekkes på anlæg

Afviklingen af den bedste italienske fodboldrække, Serie A, og alle de andre rækker er suspenderet indtil 3. april på grund udbruddet af coronavirus. To spillere fra henholdsvis Juventus og Sampdoria er smittet med corona. Mange klubber i Serie A har derfor allerede valgt at lukke for træningerne. Det gælder også i Udinese.

- Inden træningen blev lukket, havde vi en sygeplejerske på anlægget, der tog alles temperatur, inden de blev lukket ind. Folk rører jo ved hinanden, når vi tackler, så smitten kan hurtigt blive spredt, fortæller Jens Stryger Larsen.

Jens Stryger Larsen og resten af holdet er ærgerlige over, at de ikke kan få lov til at spille for fyldte stadions lige p.t., men det er naturligvis langt vigtigere at få løst problemerne med coronavirus.

- Når myndighederne har taget de her forholdsregler, så skal vi alle naturligvis følge dem. De har mest viden, og de ved, hvad der skal til for at mindske smitten og komme det til livs, påpeger Jens Stryger Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal Serie A udskydes?

Med EM 2020 in mente, der 12. juni efter planen sparkes i gang med åbningskampen i Rom, spekuleres der i, hvordan Serie A-sæsonen skal færdigspilles.

Flere muligheder er i spil. At vinderen findes ud fra den aktuelle tabel, at sæsonen forlænges eller at afholde playoff-kampe om mesterskabet og nedrykning. En anden mulighed er, at der ikke tildeles noget mesterskab.

- Det er svært at have en mening, når tingene kan ændre sig så hurtigt. Jeg kan blot konstatere, at det er en mærkelig situation at stå i som professionel fodboldspiller.

På tirsdag 17. marts holder Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA, et møde for forbundets 55 medlemslande om udbruddet af coronavirus. Flere sportsmedier har spekuleret i, at EM 2020 udskydes til 2021, men dette er altså indtil videre kun rygter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

29 kampe uden nederlag

I 2016 fik Jens Stryger Larsen sin debut på det danske landshold. Siden da er det blevet til 29 kampe i den rød-hvide trøje. Endnu har Udinese-spilleren ikke prøvet at tabe.

- Det har Kasper Dolberg heller ikke, men jeg har flere kampe end ham. Det er fuldstændig vanvittigt, og det er enormt stærkt, at vi som hold har været ubesejret i flere år. Det skyldes, at vi er en sammentømret trup, hvor sammenholdet er vores største styrke.

Jens Stryger Larsen glæder sig til at spille på hjemmebane til sommerens EM, hvor der venter tre gruppekampe mod Finland (13. juni), Belgien (18. juni) og Rusland (22. juni), hvis slutrundens program altså ikke påvirkes af udbruddet af coronavirus. Alle tre kampe afvikles i Parken.

- Det er en spændende gruppe, hvor Belgien er favoritter. Belgien bliver en stor mundfuld for os, men vi er på hjemmebane, så jeg tror på, at vi kan bide skeer med dem. Jeg mener, at vi har gode chancer for at komme videre, men alle hold vil give alt for deres fædreland, så det bliver ikke nemt, siger landsholdsspilleren og føjer til:

- Jeg har selv spillet alle kampene i kvalifikationen, og jeg vil fortsat arbejde hårdt for at blive genvalgt.

- Du spiller højre back for dit klubhold, men venstre back på landsholdet. Hvilken plads kan du bedst li' at spille?

- Jeg kan bedst li' at spille i start 11'eren. Det er min favoritposition, lyder det fra Jens Stryger Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mod på mere

Siden 2017 har Jens Stryger Larsen optrådt for Udinese, og han spiller fast hver gang. Han har klart flest kampe som højre back - men har også spillet på venstre back og i centerforsvaret. 82 kampe og tre mål er det blevet til.

- Jeg er rigtig glad for at være hernede, jeg har lært sproget, så jeg nærmest kan forstå alt. Som fodboldspiller har jeg nogle ambitioner. Til sommer har jeg været tre år i Udinese, og jeg vil gerne nå så langt som muligt i min karriere, så jeg håber på, at jeg kan øge interessen for mig selv ved at levere en god EM-slutrunde, påpeger Jens Stryger Larsen.

På cirka to og et halvt år har Jens Stryger Larsen haft syv trænerskift i Udinese. Alligevel har han formået at beholde sin startplads på mandskabet. Udinese er lige nu placeret på en 14. plads i Serie A med tre point ned til nedrykningsstregen.

  • Jens Stryger Larsen befinder sig i det nordøstlige Italien og ved ikke, hvornår han får lov at rejse hjem. Foto: Henning Bagger, Scanpix
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd