Åge Hareide stod i flere år i spidsen for det danske landshold med Jon Dahl Tomasson som assistent. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den tidligere danske landstrænerduo havde ikke held med at føre Malmö FF og Rosenborg til EL-gruppespillet.

Både Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson måtte se billetterne til Europa League-gruppespillet forsvinde ud i horisonten torsdag.

Den tidligere danske landstræner og hans daværende assistent havde som cheftrænere ikke held med at kvalificere henholdsvis Rosenborg og Malmö FF til den europæiske klubturnering.

Norske Rosenborg tabte 0-2 til hollandske PSV, mens Jon Dahl og Malmö FF røg ud til spanske Granada efter et 1-3-nederlag.

Israelske Eran Zahavi bragte PSV foran 1-0 mod Rosenborg cirka midtvejs i første halvleg torsdag.

Zahavi bidrog også til hollændernes 2-0-mål, da han blev noteret for en assist på Cody Gakpos scoring et kvarter inde i anden halvleg til det, der skulle ende med at blive slutresultatet.

Den tidligere FCK'er Carlo Holse spillede hele kampen for Rosenborg.

Jon Dahl Tomasson havde blandt andre valgt Søren Rieks og Jonas Knudsen til Malmös startopstilling mod Granada.

De måtte efter en halv time se det spanske hold bringe sig foran ved at udspille Malmö-forsvaret, så Darwin Machis let kunne sparke bolden i mål til 1-0.

Det svenske hold fik dog svaret tilbage lige inden pausen med Jo Inge Bergets udligning til 1-1.

Et lille kvarter inde i anden halvleg gik det så galt igen for Malmö, da Antonio Puertas scorede til 2-1.

Jon Dahl sendte blandt andre Anders Christiansen på banen i jagten på i første omgang at udligne, men det forløsende mål udeblev. I stedet blev det 3-1 ved Yangel Herrera, og så endte det med svensk exit fra Europa League, inden turneringen for alvor gik i gang.

KI Klaksvik kunne torsdag fuldende en sensationel kvalifikation til Europa League, hvis holdet formåede at slå irske Dundalk.

Men det færøske fodboldmirakel udeblev. Irerne vandt 3-1.