cookie-og-privatlivspolitik
Jonas Vingegaard bliver en del af Jumbo-Visma-holdet, der skal forsøge at køre Steven Kruijswijk på podiet i Vuelta a España. (Arkivfoto)
Jonas Vingegaard bliver en del af Jumbo-Visma-holdet, der skal forsøge at køre Steven Kruijswijk på podiet i Vuelta a España. (Arkivfoto)
Foto: Christian Hartmann/Reuters

Sport

Jumbo-Visma-dansker får grand tour-debut i Vueltaen

Jonas Vingegaard skal efter alt at dømme hjælpe Steven Kruijswijk til en topplacering i Vuelta a España.
11. juli 2020 kl. 19:49 Af Ritzau

Annonce

Medmindre coronapandemien aflyser mere af sæsonen, kører cykelrytteren Jonas Vingegaard sin første grand tour, når Vuelta a España viftes i gang i oktober.

Det fortæller danskeren, som har fået udleveret sit løbsprogram for resten af den coronaafbrudte sæson af holdet Jumbo-Visma.

- Det bliver mega fedt. Jeg glæder mig til det, og det er lidt af en drøm, der går i opfyldelse, siger Vingegaard.

23-årige Vingegaard kørte sin første sæson på World Tour-niveau i 2019, hvor han markerede sig med topplaceringer i blandt andet PostNord Danmark Rundt, Deutschland Tour og Polen Rundt.

Her viste han flere gange, at han kan sidde med i det sjove selskab, når det går opad. Og han er da også tiltænkt som hjælper for holdkammeraten Steven Kruijswijk i Vueltaen.

- Min rolle bliver at hjælpe ham til det bedst mulige resultat i klassementet.

Vingegaard håber, at han kan sidde med som en af hollænderens sidste hjælpere i bjergene.

- Det håber jeg på, men nu må vi se. Jeg synes, at formen er god, og jeg har vist gode takter indtil videre i år, siger han.

Der er altså ikke udsigt til de store store solotogter eller udflugtsforsøg for Vingegaard i Vueltaen. Til gengæld får han lov til at køre sin egen chance i "stort set alle andre løb", han stiller op i.

Det gælder blandt andet Ardenner-klassikerne Flèche Wallone, Liège-Bastogne-Liège og Amstel Gold Race, som Vingegaard skal køre for første gang.

- Det er jeg rigtig glad for. Det viser, at holdet har tiltro til mig, og jeg håber, at jeg kan vise noget i de cykelløb og gøre mit bedste, siger Vingegaard.

Han tør ikke spå om, hvad han kan køre sig til.

- Det er virkelig nogle specielle løb, ud fra hvad jeg har hørt. Man skal kunne sætte sig op på dagen, så tiden må vise, hvor godt jeg kan klare det, siger han.

Foruden Vueltaen og Ardenner-klassikerne skal Vingegaard efter planen køre Polen Rundt, Gran Piemonte, Lombardiet Rundt og Bretagne Classic.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce