cookie-og-privatlivspolitik
Mikkel Dahl pådrog sig en muskelskade i tirsdags og er meget tvivlsom til søndagens kamp i Fredericia.
Mikkel Dahl pådrog sig en muskelskade i tirsdags og er meget tvivlsom til søndagens kamp i Fredericia.
Foto: Claus Hansen

Sport

Kæmpe nedtur skal vaskes væk

Nykøbing FC udfordrer 1. divisions tophold på Monjasa Park.
08. september 2019 kl. 07:30 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Sidst Nykøbing FC var på besøg i Fredericia i foråret førte falstringerne 1-0, da stadionuret rundede 90 minutter efter at have kæmpet heroisk ovenpå Mathias Gehrts udvisning i første halvleg.

Da kampen blev fløjtet af tre minutter senere, stod der 2-1 til Fredericia.

- Det var ganske enkelt frygteligt, husker cheftræner Brian Rasmussen, der dengang var med som assistenttræner under Jens Olsen.

Nederlaget forplantede sig i NFC-truppen, der tabte de efterfølgende kampe og kun var et sent mål i Thisted fra ikke at komme i nedrykningsfare.

Så slemt skulle det næppe gå søndag, men det er også helt andre positive vinde, der blæser i begge lejre.

Fredericia fører 1. division, mens NFC ligger på fjerdepladsdn. Altså er der tale om et topopgør.


Stærk modstander

- Det er et rigtig svært hold at spille imod. Et velorganiseret mandskab med nogle gode individualister, der kan gøre ondt på os, forudser Brian Rasmussen, der dog har en tro på, at der er noget komme efter, da Frederica gerne vil frem og styre kampene.

- Vi plejer at være gode mod dem, som også gerne vil spille fodbold, som os selv, så jeg har en forhåbning om, at vi kan tage derover og lave et godt resultat, siger Brian Rasmussen, der endnu ikke ved, om han kan benytte Søren Christensen og Mikkel Dahl, der begge sad over torsdagstræningen, men skal testes ved den afsluttende træning her til formiddag.

- Derefter beslutter vi, om de kan spille eller ej, lyder fra Brian Rasmussen.


Fører rækken

Holdet fra byen, der faktisk går mere op i håndbold, fører lige nu 1. division med 16 point for syv kampe, men ifølge træner Jonas Dal er det alt for tidligt at snakke om Superliga.

- Det er lidt ærgerligt, at der kun er en oprykker, for det bliver godt nok svært, men generelt er det alt for tidligt at spå om, hvem der rykker op.

Han glæder sig til opgøret mellem to hold, der gerne vil frem på på banen.

- Nykøbing plejer at spille en rigtig god gang fodbold, og det jeg har set indtil nu, har overrasket mig meget positivt, siger Fredericia-træneren, der er imponeret over NFC-anfører Lars Pleidrup.


Anfører imponerer

- Det er utroligt, at han kan blive rykket op på midtbanen og så bare holde sit utroligt høje niveau. Og så har jeg også bemærket Jordan Wilson nede i bagkæden, fortæller Jonas Dal, der mistede sin anfører Christian Sørensen til Viborg inden sæsonstarten, men til trods for det, har gjort Fredericia til tophold.

- Når nogen falder ud, træder andre frem, og det er også sket hos os, fortæller Jonas Dal, der må undvære topscorer Anders Holvad, der blev udvist sidst mod FC Roskilde. Men udover langtidskadede Dennis Høegh kan han frit vælge fra sin trup til opgøret søndag eftermiddag.

En kamp som Radio SydhavsØerne sender direkte fra klokken 14:00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce