cookie-og-privatlivspolitik
Raket Hill Street/Michael Larsen vinder 5. løb torsdag aften på Nykøbing F. Travbane.
Raket Hill Street/Michael Larsen vinder 5. løb torsdag aften på Nykøbing F. Travbane.
Foto: Danny Stenbæk

Sport

Kæmpesucces på travbane

Nykøbing F. Travbanes 50-års internationale kuskematch trak publikum til Falster.
02. august 2019 kl. 20:00 Af John Hansen

Annonce

NYKØBING I onsdags var der fremragende ungheste under hammeren på Nykøbing F. Travbane, NFT, og i aftes kunne en smule regn ikke hindre Jens Glud Hansens kæmpearrangement med et fødselsdagsløb, som havde samlet kuske med over 36.000 sejre på rekordlisterne.

Björn Goop kom med privatfly og landede i Holeby, og de øvrige 13 deltagere havde en god dag på Falster, hvor der for alvor blev sat en streg under banens kvalitet. Det skyldtes især Jeanette og Jens G. Hansens arrangement, der via orkestret Moonjam blev igangsat fra kl. 14.

Siden overtog kuskene banen, og det blev som ventet med mange spændende dueller, hvor verdensklassekuskene jagtede målstregen, og for flere lokale hesteejere var der jackpot med 12.500 kr. i førstepræmie.

Anders F. Jensen træner lokalt ejede Evolution On Track/Robin Bagger, og sejren i 1. løb foran længe førende Brave Sensation/Christian Lindhardt var startskuddet til en væddeløbsaften med stort publikum og fin omsætning - næsten en million totalt og tæt på 200.000 kr. på banen i otte løb.

Italienske Enrico Bellei er på vej mod 10.000 sejre og vandt 2. løb til odds 21,75 med en stærkt afsluttende Catch The Day, mens Ever So Clever/Birger Jørgensen måtte se sig henvist til andenpladsen efter topopløbskørsel af Bellei.

Björn Goop var ikke kun flyvende til Holeby, og han fortsatte på NFT med to sejre som den eneste af kuskene, men det var ikke nok til førstepladsen. Goop kørte Oliver Eson som en sand mester og angreb til slut Bienvenue/Pierre Vercruysse, og ned mod mål var lokalt ejede Oliver Eson suveræn til odds 7,18.

Den svenske topkusk sad også bag Attention Bøgedal i 6. løb, og mod sædvane var den lokalt ejede hingst hurtigt i spidsen. Siden dirigerede Goop løbet som mesteren, selv om On The Line/Christoffer Eriksson var nærgående. Attention Bøgedal var uslåelig og gik som et lokomotiv mod målstregen i ny banerkord - 14,8 - uden at virke til at være kørt i bund. Katia Bøgedals stjerne imponerede og fik 12.500 kr. for opvisningen.

Goop og Eriksson sluttede begge med 57 point, mens Michal Larsen - dansk træner med job i Tyskland - tog førstepladsen med 58 point. Larsen overraskede spillerne i 5. løb med Raket Hill Street, der fik overtaget i opløbet og klarede skærene mod Tutu/Bent Svendsen, som afløste en sygdomsramt Magnus Gundersen.

I 4. løb var Michael Larsen også helt fremme med Arn Kronos, men han tabte duellen mod Harley Boko/Christoffer Eriksson, der kom fra Århus og var overbevisende.

Coin/Nicolaj Andersen og Fantastic Ås/Jan Kramer var begge i vindercirklen, og NFT høstede stor ros fra mange sider for arrangementet. Ægteparret fra Tappernøje - Jeanette og Jens G. Hansen - har arbejdet på højtryk lang tid, og de blev belønnet med et arrangement, der vil blive husket længe.

Læs også reportagen "Poul kom der allerede som barn" om Poul Henningsen. Født og opvokset i Frederikssund, men med en ganske stærk tilknytning til travsporten i fredagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

Annonce