cookie-og-privatlivspolitik
Jakob Larsen forlanger fuld indsats i aftenens vitale udekamp mod Herning-Ikast.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Kampen om mere end to points

NFH skal sikre sig det bedste udgangspunkt til slutspillet onsdag aften.
13. marts 2019 kl. 12:48 Af Thomas Jensen

Annonce

Normalt giver en håndboldkamp to points for en sejr.

Men når NFH i aften løber på banen i Sportsenter Ikast, gælder det ikke bare de to points for sejren, men nok så vigtigt også om det ene point en fjerdeplads i grundspillet automatisk giver som fordel i slutspilspuljerne.

Herning-Ikast og NFH ligger nemlig side om side på fjerde -og femtepladsen i Håndboldligaen med uldjyderne et enkelt point foran inden kampen, så NFH skal vinde for at sikre sig fjerdepladsen og det ene slutspilspoint.


Mødes i slutspillet

Allerede nu ligger det fast at de to hold også for fornøjelsen af hinandens selskab i den ene slutspilspulje, da både nummer fire og fem havner i samme pulje sammen med grundsspilsvinderen Odense HC, der tager to points med over, og enten TTH Holstebro eller Silkeborg-Voel, der kæmper om ottendepladsen i sidste spillerunde.

Inden aftenens fulde spillerunde i Håndboldligaen ligger det fast, at Team Esbjerg, København, Aarhus United og Viborg kommer i den anden slutspilspulje.

- Det er en megavigtigt kamp for begge parter, understreger NFH-træner Jakob Larsen, der meget gerne vil have det ene point med over i slutspillet, hvilket han også kraftigt pointerede overfor spillerne efter gårsdagens afsluttende træning i Power Arena.

- I ved alle sammen, hvad kampen betyder, og vi skal forlange af hinanden, at alle giver alt, hvad vi kan, så vi skal gøre det så svært for dem som overhovedet mulgt. Vinder de, skal det være fordi, de er bedre end os, og så må vi acceptere det, indprentede han spillerne.


Stor belastning

Begge hold har været hårdt spændt for de seneste måneder med både nationale og internationale opgaver, og på restitutionskontoen bør NFH have en lille fordel, da de spillede tidligt i lørdags mod Viborg i EHF Cup-kvartfinalen, mens Herning-Ikast først sent søndag spillede mod kroatiske HC Podravka på udebane i deres europæiske kvartfinale.

Et opgør hvor Herning-Ikast var tæt på at smide den ottemåls-føring, de havde med fra den første kamp i Ikast. De fik dog reddet stormen af, og tabte "kun" med seks mål, og- i modsætning til NFH - spillede de sig videre til semifinalen, hvor Team Esbjerg bliver modstanderen.

NFH har godt nok en pokalkamp på fredag mod 2. divisionsholdet IF Stjernen fra Odense, men kampen i aften betragtes som den sidste inden landskamppausen i næste uge.


Ser frem til pause

- Det bliver godt for spillerne at få en lille pause, men inden da går vi selvfølgelig all in på at vinde i aften, siger Jakob Larsen, der har stor respekt for Herning-Ikast, som man slog ud i pokalkvartfinalen med 18-15, og første møde i Håndboldligaen sluttede med en NFH-sejr på 30-25.

- Både keeper Sabine Englert og Louise Burgaard har hævet deres niveau, og så skal vi også holde et vågent øje med norske Helene Fauske og den unge venstrefløj Emma Friis, forudser Jakob Larsen, der selvfølgelig har noteret, at Herning-Ikast har vundet de seneste ni ligakampe.

Radio SydhavsØerne sender direkte med kampstart kl. 19:30.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce