cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Sport

Kan ikke tilslutte sig reformforslag

DBU Lolland-Falster mangler garantier for at stemme ja til ny organisation.
03. juni 2020 kl. 18:10 Af Allan Plenborg

Annonce

LOLLAND-FALSTER Dansk Boldspil-Unions forslag om at samle og fusionere de fire østdanske lokalunioner i DBU Bredde Øst er stødt på grund, fordi DBU Lolland-Falster ikke kan bakke op om forslaget.

Dermed er grundlaget for en reform af breddefodboldens organisation i to store unioner - DBU Bredde Vest bestående af Jylland og Fyn samt DBU Bredde Øst med deltagelse af Lolland-Falster, Sjælland, København og Bornholm - bragt i fare. Det mener DBU Københavns formand, Jesper Gradert.

Formålet med en reform skulle være at at styrke dansk breddefodbold og få flere til at spille fodbold. DBU Lolland-Falster frygter derimod, at det kan få stik modsatte effekt på Lolland-Falster.


Afgørende fase

Ledere fra de fire østunioner var inde i den afgørende forhandlingsfase, da DBU Lolland-Falsters to repræsentanter i styregruppen, næstformand Michael Skaarup og turneringsudvalgsformand Mogens Nielsen, på et møde i sidste uge meldte klart ud, at DBU Lolland-Falster ikke kan tilslutte sig oplægget, som det tager sig ud her og nu.

Det er frygten for at miste indflydelse og medlemmer, der fik DBU Lolland-Falsters to forhandlere til at meddele, at DBU Lolland-Falster ikke kan tilslutte sig det foreliggende materiale.

- Udover en overgangsperiode på fire år, er vi ikke garanteret pladser i de besluttende organer, hvilket bekymrer os. Vi vil simpelthen have garantier for, at vi fremadrettet er repræsenteret i bestyrelse og udvalg, ligesom vi efter overgangsperioden også ønsker at bevare lokalkontoret i Nykøbing. Men garantierne har vi ikke kunnet få, siger Mogens Nielsen.

Mogens Nielsen tilføjer, at beslutningen er taget efter samråd med fodboldklubberne på Lolland-Falster.


Nærhed er styrken

- Vi har løbende informeret vores klubber om forhandlingerne - og de har så meldt tilbage til os. Og det er klubbernes ønske, at vi ikke tilslutter os udspillet.

- Vi vil gerne være tæt på klubberne, og klubberne vil gerne være tæt på lokalunionen. Det er DBU Lolland-Falsters helt store styrke, at vi ved, hvad der rører sig i klubberne. Vi frygter, at denne styrke går tabt, og at vi mister medlemmer, hvis vi får en centralisering og mister vores kontor i Nykøbing, siger Mogens Nielsen, som tilføjer, at sporene skræmmer.

- Vi ønsker ikke en struktur, der minder om håndbolden, siger Mogens Nielsen og henviser til, at Lolland-Falsters Håndbold Forbund for en del år siden blev en del af Håndbold Region Øst med kontor i Brøndby.

- Den beslutning har just ikke haft positiv indflydelse på medlemsskaren på Lolland-Falster, understreger Mogens Nielsen.


Til efterretning

DBU Københavns formand:

- Vi tager til efterretning, at én ud af de seks lokalunioner ikke kan bakke op om det forslag, som der har været arbejdet intenst med siden oktober 2019. Det stiller også spørgsmålstegn ved rammerne for den nationale organisering af breddefodbolden, som blev aftalt tilbage i september 2019, under forudsætning af at alle seks lokalunioner kunne tilslutte sig reformen. Det er klart, at vi ikke kan forsætte med at bruge så mange ressourcer på dette, og der er behov for en afklaring, siger Jesper Gradert.

Næste møde i styregruppen finder sted torsdag 11. juni, og det bliver med deltagelse af såvel Mogens Nielsen som Michael Skaarup.

- Selvfølgelig møder vi op, siger Mogens Nielsen.

Det er intensionen, at en ny organisationsplan skal til afstemning på ekstraordinære repræsentantskabsmøder i de seks lokalunioner til efteråret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce